« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tinódi-Szeibert pályázat 2022/2023

2022 októberében a Tinódi-Szeibert pályázat képzőművészeti kiírásában a következő felhívást tettük közzé: tervezz plakátot a gimnázium népszerűsítéséhez!

Nagyon sok plakáttal találkozunk, már legalább 100 éve bevett szokás, hogy minden szolgáltatás, minden termék plakáttal szólítja meg a potenciális „vásárlóit”.

Milyen is tehát egy jó plakát?

A jó plakát egyszerű. Amikor egy jó plakáttal találjuk szembe magunkat, egy pillanatra meghökkenünk. Ugyanis a jó plakát végzetes vizuális vonzerővel van felruházva. Jó plakátot tervezni viszont nem egyszerű. Keresni kell betűtípust, képet. Választani kell méretet, szavakat és színeket. Eleve kell egy ötlet, ami kellően érdekes, esetleg csavaros.

Az idei pályázatra az iskola rajz faktosai készítettek plakátterveket. Jó gyakorlatnak tekintették a pályázati kiírást, és hosszas ötletelés után 5 plakátterv készült el. Ezek tervezői: Sajtos Adél 11.A, Farkas Hanna, Koronczai Adél, Magó Magdolna és Palatinus Anna, 11.B, és Grodvalt Zsuzsanna 12.B osztályos tanulók.

Grodvalt Zsuzsanna
12.B
Palatinus Anna
11.B
Farkas Hanna
11.B
Magó Magdolna és
Koronczai Adél 11.B
Sajtos Adél
11.B

Dicséret illeti valamennyi résztvevőt!

A pályázat szervezői úgy döntöttek, hogy a pályázaton induló közösséget, a rajz fakultáció tagjait jutalmazzák az idei évben.

A tantestület tagjai között egy titkos próbaszavazást is tartottunk, hogy megtudjuk, ők hogyan értékelik az elkészült munkákat. Első helyen, egyenlő számú szavazattal Grodvalt Zsuzsanna és Palatinus Anna plakátja végzett. Harmadik pályázóként, megszerezve a második legmagasabb szavazatszámot, a Magó Magdolna és Koronczai Adél alkotta team plakátja szerepelt.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek, Grodvaltné Martos Veronika tanárnőnek!


Felhívás

  1. Jövőre ünnepeljük Petőfi születésének 200. évfordulóját. Ennek tiszteletére a következő címmel várjuk az 5-6 oldalas esszépályázatokat:

    A forradalmár Petőfi és a törvényes forradalom

    (Dr. Hajdu Tamás és dr. Kovácsné Simon Viktória tanárokhoz lehet segítségért fordulni.)

  2. Tervezz plakátot a gimnázium népszerűsítéséhez!

    (Grodvaltné Martos Veronika tanárnőhöz lehet segítségért fordulni)

A pályázat beadásának határideje: 2023. január 26.

A pályamunkákat a tinodiszeibert@sarvaritinodi.hu email címre lehet elküldeni csatolt fájlként,
illetve tárhelyre (pl. Google Drive) mutató hivatkozásként.