« 2020. április »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
43. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat
Figyelem! Meghosszabbított pályázati határidő

 

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,
a Sárvári Tinódi Gimnázium és
Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 43. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2020. április 14-től április 17-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

 

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).

A pályázat meghosszabbított benyújtási határideje: 2020. március 9.

A pályázatok beküldhetők:

e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu címre. Kérjük, hogy minden pályázó minden mellékletben tüntesse fel a nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Fontos: hogyha valaki például két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön (pl. külön a verseket és külön a prózákat megfelelő elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérjük, hogy mindenki összefűzve, egyetlen mellékletben küldje a verseit, ugyanígy, összefűzve a prózáit vagy tanulmányait. A pályázat minden oldalán szepeljen az írója neve!

postai úton, ebben az esetben egy példányban kérjük a pályázatot. Aki több kategóriában küld pályaműveket, kérjük, hogy külön borítékban küldje a vers-, a próza- illetve a tanulmány pályázatát. Kérjük, hogy a borítékra írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatokban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail-címét.

Postacímünk: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

A pályázat nem jeligés.

A beküldött pályaművek visszaküldését és írásbeli értékelését nem vállaljuk.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2020. március 30-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak részére a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is fizetünk nekik.

Budapest, 2020. január 14.

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:

 

Mezey Katalin sk.
Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa