« 2019. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat
Meghosszabbított benyújtási határidő: 2019. március 7.

 

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,
a Sárvári Tinódi Gimnázium és
Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2019. április 23-tól április 26-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

 

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).

A pályázat benyújtási határideje: 2019. február 28.

A pályázatok beküldhetők:

e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu címre. Kérjük, hogy minden mellékletben tüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Fontos: Ha valaki két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletet küldjön (pl. külön a verseket és külön a prózákat stb., megfelelő elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérjük, hogy senki ne küldje minden egyes versét vagy novelláját stb. külön-külön mellékletben, hanem másolja be pl. az összes verspályaművét egy mellékletbe, ugyanígy a prózákat is stb. Minden írás fölött szerepeljen az író neve!

postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldjea vers-, a próza- illetve a tanulmány pályázatát. Kérjük, hogy a borítékra kívülről írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatokban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail-címét.

A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várjuk.

A pályázat nem jeligés.

A pályázatok visszaküldését és írásbeli értékelését nem tudjuk vállalni.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2019. április 2-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltségtérítést is biztosítunk részükre.

Budapest, 2019. január 14.

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:

 

Mezey Katalin sk.
szervező
Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa