« 2020. július »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat
Megnyitó
Gála

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,

a Sárvári Tinódi Gimnázium és

Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti

a 38.  Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,

és 2015. március 31-től április 3-ig

Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14 - 18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet, írógéppel, számítógéppel - 14 pontos betűnagysággal – írva, de ebben a terjedelemben kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk.

A pályázat benyújtási határideje: 2015. február 28.

Kérjük, hogy a pályázók vagy e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum vagy pdf fileformátumban), az iroszak@t-online.hu címre küldjék el pályázataikat. (Ez esetben kérjük, hogy az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolájának nevét, címét és e-mail címét is.) Fontos: az e-mailen küldött pályamunkák beérkezéséről csak abban az esetben tudunk visszaigazolást küldeni, ha ezt a szolgáltatást automatikus beállítással eleve kéri az e-mail beküldője. A postán érkező pályázatokat egy példányban kérjük megküldeni. A borítékra a feladó kívülről írja rá, hogy melyik kategóriában pályázik (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „irodalmi tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában pályázik, két külön borítékban küldje el írásait. A postán érkező pályázat belső címoldalán a pályázó tüntesse fel saját nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát is, valamint iskolája nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát. A postán érkező pályázatokat a következő címre várjuk:

Írók Alapítványa, 1097 Budapest, Lónyay u. 43. fsz. 1.

A pályázat nem jeligés.

Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2015. március 15-ig elküldjük a meghívást az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során a neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

A beérkezett írások visszaküldését nem vállaljuk.

A sárvári irodalmi táborban csak a meghívottak részvételét tudjuk biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. Szükség esetén útiköltség térítést fizetünk.

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:

Budapest, 2015. január 12.

Mezey Katalin sk.
szervező, Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa