« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tavaszi hangverseny
Tavaszi hangverseny

Immár hagyománnyá vált városunkban, hogy április végén a Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Tinódi Gimnázium énekesei Tavaszköszöntő hangversenyre hívják szüleiket, rokonaikat, barátaikat, diáktársaikat, kollégáikat a Tinódi Gimnázium Medvegy Antal Dísztermébe. A hangverseny apropóját az adja, hogy hosszú évek óta tartó szép hagyomány Sárváron az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó, amelyet az utóbbi években április utolsó hétfőjén rendeznek a Szent László templomban. Mivel ez egy délelőtti program, a fellépők lehetőséget kívánnak adni arra, hogy aki szereti a kórusmuzsikát, szereti az éneklő gyerekeket, eljöhessen, meghallgathassa műsorukat.

Ennek a koncertnek még egy különleges szépsége is volt. A hangversenyen fellépett a Pedagógus Női Kar is, így egy színpadon énekelhetett kisdiák, nagyobb diák és az őket nevelő óvó néni, tanító néni, tanár néni. Ez mindig felemelő érzés, megható pillanat mindenki számára.

Az esti koncertnek külföldi vendégei is voltak. A Nádasdy iskola meghívására látogatott el Sárvárra a szlovéniai Lendváról az I. számú Kétnyelvű Általános Iskola gyermek- és ifjúsági kórusa, akik szlovén és magyar nyelven is énekeltek.