« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Csecsemőgondozási verseny

 

 

A magyar Vöröskereszt Sárvári Területi Szervezete által meghirdetett csecsemőgondozási vetélkedő megyei fordulóján 1. helyezést ért el a Tinódi gimnázium csapata.

A csapat tagjai: Őri Regina, Tóth Viktória és Patyi Kinga 12.B osztályos tanulók.

Felkészítő: Bödőcs Piroska védőnő

 


A Magyar Vöröskereszt Sárvári Szervezete 2014. március 5-én rendezte meg a területi Csecsemőgondozási versenyt. A megmérettetésen 3 középiskolás és 5 általános iskolás csapat vett részt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Wächter Valter járási tiszti főorvos is.

Reggel háromnegyed 9-kor gyülekeztünk a Nádasdy vár Művelődési Központjának folyosóján. 9 órakor kezdetét vette a verseny.
Először minden csapatnak vöröskeresztes ismereteiről kellett számot adnia írásban, ezután pedig két csecsemőápolással kapcsolatos feladat következett, szintén írásban. A gyakorlat két részből állt: a babát meg kellett fürdetni, mérni és be is kellett pelenkázni. Ezt követően a csapatok húztak a borítékok közül és a kép témája alapján ki kellett fejteni a véleményüket. A verseny mindvégig nagyon jó hangulatban telt. A csapatok között nagyon szoros volt a verseny, a végleges eredményt a gyakorlati feladatok döntötték el.
Középiskolás kategóriában az 1. helyezést a Tinódi 1. csapata érte el, melynek tagjai: Patyi Kinga,Tóth Viktória, Őri Regina 12.B osztályos tanulók. 2. helyezett lett a Tinódi 2. csapata, melynek tagjai: Pénzes Kitti, Vass Petra, Nagy Réka 9.C osztályos tanulók. A 3. helyezést a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola csapata érte el.
A megyei fordulóra 2014. március 27-én került sor Szombathelyen, ahol a Tinódi gimnázium 1. csapata képviselte járásunkat. Itt is hasonló feladatok voltak, mint a területi versenyen. Mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatoknál maximális pontszámot értünk el, így itt is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattunk, ezért mi képviselhetjük megyénket az országos vetélkedőn, melyet idén Szentesen rendeznek meg június elején. Mivel mindhárman gyermekekkel szeretnénk a későbbiekben is foglalkozni, ilyen pályára készülünk továbbtanulni, mindenképpen hasznos lesz számunkra az itt megszerzett tudás.
Ezúton szeretnénk megköszönni a felkészítést Bödőcs Piroska védőnőnek.
Patyi Kinga,Tóth Viktória, Őri Regina 12.B osztályos tanulók