« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Három jó dolog Budapesten

A Tegyél három jó dolgot országos kreatív pályázat első helyezésével a diákönkormányzati képviselők jutalomkirándulást nyertek Budapestre. Erre a kétnapos látogatásra hétvégén, április 6-7-én került sor.

Még fel sem ocsúdtunk a diáknapi élményekből, máris nyakunkon volt a szombat reggeli indulás. A vonatúton még csak beszélgettünk arról, ki mire számít, nem igazán tudtuk, mit takar a program. Először a Vajdahunyad várában ülő Anonymus előtt elsétálva a Mezőgazdasági Múzeum időszakos kiállítását néztük meg az érzékszervekről. De nem a megszokott, unalmas módon, mivel volt itt interaktív játék, tesztelték a látást és a szaglást és a végén még ajándékot is kaptunk. Ezek után a Vörösmarty tér és a Murder kiállítás következett. Ez ma a leglátogatottabb tárlatok egyike Pesten, ahol híres gyilkosságokat rekonstruálnak ugyancsak valósághű megrendezésben. Kilencven perc borzongásban volt itt részünk, pincétől sífelvonón át a hűtőszekrényig fülhallgatós vezetéssel. Este lett mire kiértünk innen. Következett a szabadprogram, benne vacsora és mozi a Westendben. A szállás is kellemes meglepetést hozott: kényelmes, kétágyas-fürdőszobás elhelyezésünk volt egy diákszállón.

Másnap délelőtt a Tropicariumba látogattunk: itt találkoztunk a pályázatot kiíró és egyben a mi kirándulásunkat is támogató Criminon Magyarország Alapítvány képviselőjével, Dr. Marosi Gyöngyivel. Fényképezkedés és oklevélosztás után ebéd és szabadprogram következett, majd indultunk haza. Vígh Viktor tanár úr vezetésével gimnáziumunk diákönkormányzatát tizenhárman képviseltük ezen a kiránduláson. Neki köszönjük ezúton is ezt az élményekkel teli hétvégét!

Simon Fanni
10.B osztályos tanuló

 

DÖK kirándulás Budapesten