« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
9.C osztály
Osztályfőnök: Nagy Péterné
Létszám: 29 fő

Agócs Alexandra Mária, Czöndör Bálint Lajos, Császár Gábor, Cseledi Bálint Gábor, Döbröntei Roberta Vivien, Gulyás Fanni, Gulyás Vivien, Horváth Alexandra, Horváth Cintia, Horváth Marcell, Kiss Benjamin, Kiss László Dávid, Kupi Zsófia, Laczó Bettina, Laczó Liliána, Lőke Anna, Molnár Csilla Éva, Musits Krisztián, Nagy Zoltán, Németh Balázs Tamás, Németh Fanni, Németh Péter, Rácz Ádám, Stern Mia Chiara, Szabó Dorina Edina, Szabó Kevin, Szalai Bianka Éva, Török Roland, Vincze Lívia

Jeles: Molnár Csilla Éva

Tantárgyi dicséret

Történelem: Molnár Csilla Éva
Kémia: Molnár Csilla Éva

 

 


 

2013. május 23-án, egy hűvös, ám napfényes reggelen indult útnak osztályunk a gimnázium elől. Kis csapatunk a Balaton északi részét tekintette meg.

Első állomásunk Nagyvázsony volt, ahol Kinizsi Pál várát csodálhattuk meg, és a távolban gyönyörű panoráma nyílt a vidékre. Hosszú sétálás után, mely egy temetőn át vezetett, elérkeztünk a pálos kolostorhoz, mely az 1400-as évek végén épült. Következő úti célunk a Zánka és Monoszló között magasodó Hegyestű volt. Nagyszerű látvány fogadott minket a hegy tetején. Itt a Balaton körül található összes ásványból láthattunk egy-egy darabot, illetve egy geológiai kiállítást is megtekinthettünk. Ezután osztályunk minden tagja labdajátékkal töltötte idejét, majd egy kis pihenés után újra útra keltünk. Egy újabb csodálatos helyre érkeztünk, a híres szentbékkállai kőtengerhez. Látványban gazdag, hatalmas sziklaformákat mászhattunk meg, még osztályfőnökünk, Erika néni és Annamari tanárnő is próbára tették magukat. Különleges állatvilága még érdekesebbé tette számunkra a napot. Gyönyörű színű gyíkok szaladgáltak vagy pihentek a fűben, a kövek között. A délutánt Badacsonyban szabadidős programmal töltöttük, a fiúk befizettek a strandra is, minden áldozatot meghoztak, hogy rúghassák a bőrt. A friss levegő meghozta étvágyunkat, majd mindenki elégedetten, kissé fáradtan indult vissza a buszhoz.

Ezt az élményekben gazdag kirándulást köszönjük osztályfőnökünknek, Nagy Péterné Erika néninek és Szentgyörgyi Annamária tanárnőnek.

Laczó Bettina és Agócs Alexandra
9.C osztályos tanulók

 

 

 

 

 

 

 


Számháború a Tilos erdőben

A 9.C és a 9.D osztály a 9.C termében gyülekezett, ahol Erika néni, osztályfőnökünk elmondta a számháború szabályait, ezután az iskola elé mentünk, és elindultunk a Tilos erdőbe. Összesen három tanár jött velünk: Nagy Péterné tanárnő, Simon Teodóra tanárnő és Takács Attila tanár úr. A sárváriak biciklivel, a vidékiek pedig gyalog tették meg az utat az erdő távoli részéig, eközben az idő is nyáriasra váltott. Amikor odaértünk, észrevettük, hogy nagyon sok szúnyog van, de szerencsére két embernél volt szúnyogirtó spray, amiből mindenkire jutott egy kicsi.

A 9.D-ből kevesebben voltak, mint tőlünk, ezért több életük volt, sőt Takács Attila tanár úr is beállt hozzájuk játszani. Erika néni és Dóra tanárnők pedig a „halottakat” kezelték, miután leolvasták őket. A játék hevületében több embernek a homlokáról szó szerint leolvadt a szám, amit a homlokára kötözve hordott, azzal szaladgáltunk, azzal voltunk sebezhetőek. A játék célja az volt, hogy az ellenséges csapat zászlóját meg kellett keresni és a hullaházba vinni. Sajnos egyik csapatnak sem sikerült a hosszú harc alatt megtalálni és elhozni a zászlót, így egy igazságos döntetlenben egyeztünk ki. Jövőre veletek ugyanitt mindenképpen győznünk kell! Erika néni táskájából előkerültek a karamellás cukorkák és csokik, így édes szájízzel zártuk a napot!

Szalai Bianka Éva
9.C osztályos tanuló