« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Egyházmegyei idegen nyelvi verseny

 

Három 12.B osztályos diákommal, Csejtei Zsófival, Dávid Ádámmal és Németh Adalberttel együtt meghívást kaptunk a Szent László Katolikus Általános Iskola nyelvi versenyének zsűrizésére. A március 1-jén megrendezésre kerülő versenyen összemérhették tudásukat a szombathelyi, jánosházi, celldömölki és zalaegerszegi iskolákból érkező csapatok angol és német nyelvből.

Bercivel mi a 7-8. osztályosok versenyének lebonyolításában vettünk részt. Az első feladat plakátkészítés volt, amelynek aktualitását a londoni olimpiai játékok adták. Ezt követően változatos feladatsorok következtek: nyelvtani teszt, hallott szövegértés és sok játékos feladat, amihez szükség volt a gyerekek nyelvtudásán kívül kreativitásra és gyorsaságra is, mert ezekért plusz pont járt. Első helyen a zalaegerszegi csapat, a Londoners végzett; ők oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

A verseny befejeztével egy angol színdarabot adtak elő a házigazdák, majd Bercivel közösen élménybeszámolót tartottunk a szeptemberi angliai kirándulásunkról, meséltünk London nevezetességeiről, valamint a Tinódi Gimnázium és a Bridgwater College közti szakmai és baráti kapcsolatról.

Az eseményt megtisztelte a püspök úr, a kanonok úr és a tankerület képviselői. Jó érzés volt tehetséges gyerekeket látni, találkozni kollégákkal a Premontrei Gimnáziumból és a Nádasdy Általános Iskolából, továbbá látni, hogy mennyire kötődnek tanulóink a régi iskolájukhoz, tanáraikhoz.

Kovács Beáta
szaktanár