« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Drámatábor az Őrségben

 

Csömödér egy hangulatos falu a Cserta és a Válicka patakok völgyében, Zala megye nyugati részén. Október első öt napját töltöttük ott nagykanizsai, zalaegerszegi és osztrák diákokkal.

Hétfőn 11 körül indultunk el. A busz Bécsből jött, mi Sárváron csatlakoztunk, aztán egy kis körutat tettünk Zalaegerszeg, majd Nagykanizsa felé, hogy felvegyük az ottani diákokat is.

Az első egy-két nap programja az ismerkedésről szólt. Könnyű dolgunk volt a magyar diákokkal, hiszen nem voltak nyelvi akadályok, de a külföldi diákokkal is hamar megtaláltuk a hangot. A poénkodás valamennyi kommunikációs csatornán beindult, így lassacskán a nyelvünk is megeredt. Hol angolul, hol németül próbálkoztunk. A sokféle nemzetiségű csoport kínai tagja például rendkívül nyitottnak bizonyult a magyar nyelv szépségei iránt. Ezután már sokkal jobban éreztük magunkat, a baráti légkör különleges varázst kölcsönzött az őrségi kis falunak.

A hét a dráma jegyében telt. Rengeteg játékos feladatot kellett megoldanunk. A csapatépítő játékok után különböző szituációkat kellett kitalálnunk, szerepeket kellett rögtönöznünk. Ezt sokszor angolul, néha szavak nélkül, csak testbeszéddel oldottuk meg. A feladatokat mindig nagy kört alkotva hallgattuk meg és ugyanígy értékeltük a látottakat. A „make a big circle” táborunk egyik mottója lett.

Esténként hatalmas közös meccsek zárták a napot. A legnépszerűbb a kosárlabda volt, a város iskolájának tornacsarnokában játszottunk gyakran este tíz óráig vagy még tovább.

A hét közepén megpihenhettünk a közeli Lentiben található gyógyfürdő forró vízében. Csütörtökön pedig ragyogó októberi napsütésben saját különvonatunkkal utazgattunk az őrség szép erdeiben.

Az utolsó este és az utolsó nap volt a tábor legjobb, egyben legszomorúbb része. A hangulat a tetőfokára hágott, de tudtuk, hogy hamarosan el kell köszönnünk egymástól.

A busz péntek délben indult hazafelé, elbúcsúztunk először nagykanizsai, majd zalaegerszegi társainktól. Végül mi is leszálltunk a sárvári fürdő parkolójában és nagy kört alkotva integettünk Bécsbe tartó barátainknak.

A tábor résztvevői: Szenteleki Eszter, Kiss Virág, Skublics Márk 11.A és Szekeres Levente, Reichardt Péter, Tóth Árpád 11.B osztályos tanulók. Kísérő tanárunk: Grodvaltné Martos Veronika.

Tóth Árpád
11.B osztályos tanuló

 

 

Fényképek