« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
EuroTeens Meetings 2012

Angoltanárnőnknek, Györgyiné Kőrösmezei Ágnesnek köszönhetően egy nagyon kellemes és tanulságos hetet tölthettünk el szeptember 17-21. között a zala megyei Csömödéren. Nem a nyári szünetet hosszabítottuk meg, hanem egy táborban voltunk, aminek a mottója a sport és a természet, mindez persze angol nyelven.
Délelőtt indultunk a Thermál-fürdő parkolójából. Izgatottan vártuk, hogy megérkezzen a busz Bécsből és megismerhessük az onnan jövő csapatot, aztán tovább induljunk a nagykanizsaiakért. Hosszú utazás után értünk oda, de kárpótoltak minket egy finom ebéddel.
Az első nap az ismerkedéssel és játékos vetélkedővel telt. Kedvencünk az volt, amikor bekötött szemmel kellett egymást irányítanunk. A csapatokat vegyesen alkottuk. Ez jó lehetőséget kínált arra, hogy alkalmazzuk angol tudásunkat. A napot közös vacsorakészítéssel zártuk.


Másnap biciklitúrára mentünk, ami fárasztóan kellemes volt. A többi napokon is nagy szerepet kapott a sport és a természettel való kapcsolat. Készítettünk prezentációt a környezet védelméről, (amiben nagyon jól szerepeltünk), felkutattuk az erdő aljnövényzetében élő rovarokat, utaztunk Magyarország leghosszabb kisvasútjának egy szakaszán, amit az erdőből kitermelt fa szállítására használnak. Persze volt lehetőség a pihenésre is. Nagyon jól esett a lenti fürdőben kipihenni a fáradságot. Esténként pedig csapatépítő programokon fűztük még szorosabbra a kialakult barátságokat.
Köszönjük Ági néninek, hogy részünk lehetett ilyen élményben!

A sárvári csapat tagjai: Adorján Tamás, Boda Stefánia, Komáromi Anita, Németh Diána, Poós Tamás és Asbóth Ádám.

Boda Stefánia
12.A osztályos tanuló

EuroTeens Meetiings 2012