« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A Tinódi Rádió tagjainak budapesti kirándulása
Látogatás a TV2-nél

Május 14-én, egy napfényes reggelen indult útnak a rádiósok csapata Ildi nénivel Budapestre, hogy meglátogassa a TV2 székházát, a Hadtörténeti Múzeumot, valamint a Mammut Plázát.  A Keleti pályaudvaron már vártak minket „öregdiákjaink”, akik egyben az idegenvezetőink is voltak utunk során. A tömegközlekedés számos formáját használva jutottunk el úti céljainkhoz.

A TV2 épületében hivatásos szakemberek körbevezettek minket a raktárépületek között, a Tények című hírműsor szerkesztőségében és forgatási helyszínén, majd az Aktív, a Mokka és a Frizbi című műsorok stúdióját is meglátogathattuk. Nagy izgalommal töltött  el mindenkit, hogy e falak között olyan szakmabeliek dolgoznak, mint például Azurák Csaba vagy Várkonyi Andrea. Néhányukat volt szerencsénk látni. A vágószobákban részletes előadást hallhattunk a TV technikai oldaláról, valamint betekintést nyerhettünk a stáb által használt felszerelések világába. Látogatásunkat megkoronázta, hogy mi is híradósnak, illetve operatőrnek, hangmérnöknek érezhettük magunkat egy kis ideig.

Kirándulásunk második állomása a Hadtörténeti Múzeum volt, ahol a segítőkész tárlatvezetők irányításával megismerkedhettünk hadtörténetünk múltjával a világháborúk idejéből egy rendkívüli történelem óra keretében, valamint kezünkbe vehettük a korabeli fegyvereket és közelről megtekinthettük egy tankóriás belsejét. Természetesen a leleményes „stáb” nem hagyhatta ki egy új akciófilm forgatásának lehetőségét, így percek alatt korhű forradalmi szituációba csöppentünk.

Túránk utolsó helyszíne a Mammut Bevásárlóközpont volt, ahol egy bő óra keretében mindenki ehetett, ihatott, vásárolhatott kedvére. Úgy gondolom, hogy rendkívül tartalmas és nem utolsó sorban szórakoztató napot tudhatunk magunk mögött. Rengeteg új ismerettel gazdagodhattunk, és talán a jövő operatőrei, hangmérnökei is köztünk vannak! Szeretnénk köszönetet mondani Grodvalt Ottó tanár úrnak, Szijártóné Lepsényi Ildi néninek, akik segítsége nélkül ez a fantasztikus kirándulás nem jöhetett volna létre! A lányok nevében is remélem, hogy lesz még részünk ilyen élményekben, mert ehhez a közösséghez tartozni megtiszteltetés.

Vincze Kata
10.B osztályos tanuló