« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
12.B osztály
Osztályfőnök: Haraszti Zsolt
Létszám: 38 fő

Alexa István, Biczó Tamás, Csejtei Tamás, Csonka Fruzsina, Dabis Gábor, Danka Zsófia, Dávid Anikó, Fülöp-Molnár Martina, Gerencsér Márk, Haller Ákos,  Hamadi Mirjam, Horváth András, Horváth Bálint, Horváth Dóra, Kapui Viktória, Kiss Flórián, Krajcár Bálint, Liszta Róbert, Magyar Krisztina, Nardai Milán, Németh Andrea, Németh Dorina, Németh Réka, Németh Zoltán, Ördög Dániel, Sali Vivien, Simon András, Sinka Anikó, Sinka Ramóna, Sőre Annamária, Szakács Eszter, Szakos Martina, Szaksz Henriette, Szélessy Szabina, Tamics Beatrix, Tendli Dóra, Tóth Dániel, Vass Szilárd

kitűnő: Kapui Viktória, Krajcár Bálint, Sinka Ramóna, Szélessy Szabina

jeles: Danka Zsófia, Gerencsér Márk, Hamadi Mirjam, Simon András, Sőre Annamária, Szakács Eszter, Szakos Martina, Tamics Beatrix, Tendli Dóra, Tóth Dániel

 

Tantárgyi dicséretek

testnevelés: Dabis Gábor, Horváth András

német nyelv: Ördög Dániel, Szakács Eszter

ének-zene: Sinka Anikó, Szakács Eszter

 

Osztályprogramok

Szalagavató ünnepség és bál

Educatió felsőoktatási kiállítás és vásár

Budapesti Nemzeti Múzeum és mozilátogatás

Ballagási ünnepség

 

Vörös hajú szemüveges...és az ő csapata

Jó volt  hangulat a bálon

Megtáncoltatták tanáraikat

 

Jó szellemű, jó közösséget alkotó osztály, amelyben természetesen megtalálhatóak az osztály közösségét irányító „vezéregyéniségek”, az osztályért tenni akarók és szívesen dolgozók, valamint a kissé passzívabb háttérbe húzódók. Azonban senki nem tesz és dolgozik az osztály ellen. Az osztályszintű közös munka színtere volt a szalagavatói bál és műsor megszervezése. Ez nem zajlott konfliktusmentesen, de a több ötletből, lehetőségből próbálták a súrlódások elsimításával a lehető legtöbbet kihozni, tanáraik, szüleik és saját elvárásaiknak megfelelni. A szalagavatói bálra készülődve megérezték, hogy ez az utolsó olyan középiskolás év, amikor még kihasználhatják és kiélvezhetik a diákéletforma szabadságát, önfeledségét, új élményekkel gazdagíthatják diákéletüket, élvezhetik az osztályközösség által nyújtott biztonságot, az összetartozás érzését. Ezt a hozzáállás egyre inkább átragadt a tanulmányi munkára is. Megérezték, hogy életük egy komoly időszakának vége sólyomszárnyakon közeledik, amelyet nem csak szórakozással, hanem tanulmányi tartalommal, munkával is meg kell tölteni. Érdeklődőkké váltak a felsőoktatási lehetőségek iránt, minél többen próbáltak középfokú és néhányan felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Ennek eredményeként a tanév végére 36 db középfokú (ebből 32 „C” típusú) és 6 db felsőfokú nyelvvizsgával büszkélkedhetnek az osztály tanulói. Nagy mentális és motivációs törést okozott a felvételi keretszámok radikális megváltozása, mivel többen készülnek közgazdasági pályára. Szerencsére ezen tanulók is hamar túljutottak a csalódáson, és mindent beleadva nem az álmaikat tették félre, hanem megpróbáltak(nak) tisztességgel felkészülni a rájuk váró kihívásokra.

Tanulmányi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott az idei évben:

Szakács Eszter: A Magyar Kultúra Napja alkalmából Körmenden rendezett szavalóversenyen elért 1. hely

Csonka Fruzsina: Édes Anyanyelvünk Nyelvhasználati Verseny megyei első helyezettjeként bejutott az sátoraljaújhelyi országos döntőbe.

Az osztály tanulói az iskolai tanulmányi munka mellett nagyon aktívak voltak egyéb tanulmányi és társadalmi téren is. Az iskola énekkarában és zenés műsorokban Sinka Anikó, Szakács Eszter, Haller Ákos és Csejtei Tamás vállalt szerepet. A kulturális műsorok rendszeres szereplője volt Szakács Eszter.

Kiss Flórián nemcsak az iskolai, hanem a városi kulturális és koncertrendezvények megbecsült hangtechnikusa, rá mindig számíthatott az iskola az informatikai, hangtechnikai és videó háttér kiépítésében, üzemeltetésében.

Osztályunk tanulói részt vettek az iskolai diáksport egyesület munkájában: Labdarúgásban Csejtei Tamás, Horváth András, Nardai Milán került be az iskolaválogatottba. Kosárlabda sportágban Alexa István, Horváth Bálint, Dabis Gábor, Németh Zoltán tagja volt a megyei amatőr diákolimpián 3. helyezett csapatnak. A kézilabda csapat meghatározó játékosa Tóth Dániel, Krajcár Bálint, Dabis Gábor, Ördög Dániel, Biczó Tamás akikkel az országos döntőbe jutott iskolánk csapata. Vass Szilárd, Sinka Anikó a röplabda edzéseket látogatták. Magyar Krisztina, Szakos Martina, Danka Zsófia, Sőre Annamária bejutott a petanque diákolimpia országos döntőjébe.