« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
9.B osztály
Osztályfőnök: Pernecker Csilla
Létszám: 35 fő

Balla Éva Franciska, Barzsávics Dóra, Berkes Szabina, Bodorics Kitti Júlia, Bogdán Nikoletta, Csatári Zsolt, Darázs Barbara, Dhellem Anna, Dömölki Éva, Erős Petra, Földes András, Horváth Éva, Horváth Gyöngyi Zsófia, Joós Vanessza, Kiss Evelin, Kocsis Vanessza, Korcz Adél, Markos Balázs, Nemes Richárd, Németh Kitti, Németh Petra, Németh Renáta, Polgár Patricia, Simon Fanni, Sipos Mátyás, Stálovics Barbara, Szekrény Zsófia Eszter, Szlancsik Tamara, Tendli Noémi, Tóth Markó, Tóth Roland, Végh Martin Róbert, Vincze Kata, Virág Cintia, Wolf Zsuzsanna

kitűnő: Darázs Barbara, Földes András, Vincze Kata

jeles: Horváth Gyöngyi Zsófia, Simon Fanni, Stálovics Barbara, Szekrény Zsófia, Tóth Markó, Tóth Roland

 

Liszt Ferenc szülőházánál (Doborján)

Ó, jaj, ó, jaj, elment Liszt, micsoda baj!

A soproni diákéletből...

Károly-kilátóban

Bobozás

Tantárgyi dicséretek

földrajz: Darázs Barbara

magyar nyelvtan: Vincze Kata

német nyelv: Stálovics Barbara

angol nyelv: Darázs Barbara, Vincze Kata

 

Osztályprogramok

Gólyabál

Karácsonyi ajándékozó teadélután

Koszorúcska

Kirándulás: Sopron-Doborján

Szalonnasütés

Színházlátogatás: Shakespeare: Romeo és Júlia – Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

Színházbérlet: 8 fő

Hangversenybérlet: 11 fő

 

Kul-túra itt és ott

Nagyon vártuk már az első gimis osztálykirándulásunkat! Sopronba és Ausztriába vitt az út sok énekkel, túrával és kalanddal.

Pénteken reggel egyenesen a határ felé indultunk, mert 9 órakor várt minket az idegenvezető Doborjánban, Liszt Ferenc szülőházánál. Bár közel van Sárvárhoz, közülünk még senki nem járt itt, ezért is volt nagy élmény a 201 éve született zeneszerző személyes tárgyait látni. Különleges életének érdekes eseményeiről hallhattunk színes előadást, osztálytársunk, Anna pedig kisegítette idegenvezetőnket is, hisz tökéletes franciasággal tolmácsolta a párizsi történéseket. Majd sűrű fényképezés közepette végiggyalogoltunk a Liszt sétányon. Csilla nénivel és Ildi nénivel a program végén még énekeltünk is, ezzel „koszorúztuk meg” a látogatást: „Ó, jaj, ó, jaj, elment Liszt, micsoda baj!”

Magyarország felé vettük ezután az irányt, a továbbiakban Sopronban tettünk kirándulást. Az Erdészeti Múzeum kiállításán régi és mai egyetemisták ruháit nézhettük meg, s megtudtuk, hogy „baleknak” lenni nem is olyan rossz dolog, feltéve, ha Sopronban éri az embert e megtisztelő cím. Ráadásul innen származik két szép hagyományunk, a ballagás és a szalagavató ünnepség. Együtt mentünk utána a belvárosba, ahol szabadprogramot is kaptunk: Irány a fagyizó! A Lővérekben fárasztó túrát tervezett nekünk osztályfőnökünk, a fiúkon azonban nem lehetett kifogni, hisz csúcs csokiért az utolsó szakaszt futva tették meg. Végül mindenki (Csilla néni is) örült, amikor elértük a Károly-kilátót. Az elénk táruló panorámáért érdemes volt leküzdeni a tériszonyt: a havas hegycsúcsok és a Fertő tó felejthetetlen látványt nyújtott. Ezután még következett Roli kedvence, a bobozás is.

Ausztria, hegyi túra, bobozás, városnézés… mindez egy nap alatt.

Köszönjük ezt a szép napot… és már várjuk a jövő évet!

Simon Fanni
9.B osztályos tanuló

 

Szalonnasütés

Június 15-én a 9.B osztály a délelőttöt a Csónakázó-tó partján töltötte. Vidám hangulatban szalonnát sütöttünk, beszélgettünk, labdáztunk, pingpongoztunk. A gyönyörű zöld környezetben igazán jól éreztük magunkat, és kellemesen töltöttük el a tanév utolsó napját.