« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
„Healthy Youth” a Tinódiban

Intézményünk sikeres pályázatot nyújtott be a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaphoz.

16 millió forintot nyertünk, melynek felhasználásával két éven át szervezhetünk különböző, egészséges életmóddal kapcsolatos programokat. Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mint iskolánkat fenntartó városi önkormányzat segíti az utófinaszírozásból adódó pénzügyi nehézségek megoldását.

A 2011/1012. tanév kezdetétől augusztusig egy konferencia, két projekthét, három tanulmányút, két cseregyakorlat, egy mesterszakács bemutató, két életmód tábor, egy digitális írástudás tanfolyam és az intézmény felnőttképzési akkreditációja zajlott le. A programokon radenci, lendvai, szentgotthárdi és sárvári diákok és tanárok közösen vettek részt.

Az eseményekről készült fotók, beszámolók megtekinthetők iskolánk honlapján (stg.sarvar.hu) a SI-HU pályázat menüpont alatt.

Megmutattuk a szlovén partnereknek Sárvár mellett Ják, Kőszeg, Keszthely nevezetességeit, számunkra is újdonságot jelentett Bolfán Csaba biotájháza Lukácsházán vagy a Pannon Egyetem Georgikon Tanüzemének cserszegtomaji szőlőtelepén a biokertészet. Somogyvámoson a Krisna-völgyben megismerkedtünk egy ősi kultúra értékeivel, a természetes életmóddal.

Lelki egészségnapokon a kamaszok mentális problémáinak kezeléséhez, figyelemfelkeltő, prevenciós előadások megtartásához szakemberek segítségét vettük igénybe.

2012. júniusában sportos, mozgásos egészségnapokat rendeztünk. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő uszodájában vidám vízi vetélkedőkben mérhették össze erőnlétüket, ügyességüket az iskola tanulóiból verbuválódott csapatok. A  strandröplabda pályán 22 csapat küzdött a bajnoki címért.

Az egészséges táplálkozás feltételeinek megismerését segítik a cseregyakorlatok. Ilyenkor a részt vevő diákok a helyi iskola tankonyháján főznek, modern konyhatechnológiai eljárások felhasználásával csak egészséges ételek készülhetnek. A diákok között barátságok szövődnek, szívesen ismerkednek a másik ország gasztronómiájával, kultúrájával.

A partnerekkel együtt gondolkodva készítjük elő a projekt eseményeit, a lebonyolítás, az értékelés, a folyamatok nyomon követése, minden tevékenység közösen zajlik. A nevelőtestület támogatja a projektcsapatot, a pályázatban megfogalmazott célokat fontosnak tartja, részt vesz a lebonyolításban.

A következő tanévben folytatjuk a megkezdett munkát, bízunk benne, hogy az egészséges életmódra törekvés és az egészségtudatos szemlélet erősödik iskolánkban.

Hevér Mihályné
igazgató