« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Játszóház
 
Gyere velünk játszani!  

Hagyománnyá vált, hogy a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tanulói minden tanévben egy projektet valósítanak meg Sárváron az iskolai diákönkormányzat irányításával. A program során a résztvevők és a szervezők is megismerkedhetnek az adományozás és az önkéntesség örömével. Az idén április 9-én a gimnázium épületében szeretnénk Sárvár lakosságát egy napra eggyé kovácsolni. Egy rendezvényt szervezünk, melynek címe: Gyere velünk játszani!

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeket és szüleiket várjuk játszóházra, ahol különböző kézműves és mozgásos tevékenységekkel szórakoztatjuk a lurkókat, színházi előadást tartunk nekik, kézlenyomatot készíthetnek. A gimnazisták segítségére sietnek a mentősök, tűzoltók, rendőrök is, akiknek járműveit és érdekes felszereléseit közelről is megvizsgálhatják az érdeklődők.

A középiskolások célja, hogy megmutassák, mekkora igény van az önkéntes segítségnyújtásra, szolidaritásra, és ez a közösségvállalás milyen összekovácsoló, csapatépítő erő mindenki számára. Ugyanakkor szeretnének tényleges segítséget nyújtani a rászorulóknak, tudniillik a rendezvény belépődíja egy darab tartós élelmiszer (pl.: liszt, cukor, konzerv, stb.). Az összegyűjtött adományokat a Tinódisok a Vöröskereszt közreműködésével juttatják el a szükséget szenvedőknek. Reméljük, hogy ezek a tevékenységek élvezetet szereznek kicsiknek, nagyoknak egyaránt.