« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Élj szer-telenül!
Iskolánk diákjai, pedagógusai 2010. december 6-7-8-án drogmegelőzési programban vettek részt

 
Takács Anna, Szabados Márk, Kiss Flórián
és Szijártóné Lepsényi Ildikó filmösszefoglalója

 

A rendezvénysorozat ötlete már régóta érlelődött, hiszen a Pedagógia Programunk is részletesen foglalkozik ezzel a témával. Az egészségkárosító anyagok közül a nikotin, az alkohol és a tudatállapotot befolyásoló drogok ugyanis közvetlen veszélyt jelentenek erre a korosztályra. Olyan formát kell találni ezen anyagok veszélyeinek, személyes és társadalmi következményeinek bemutatására, hogy ennek hatására a gyerekek elhatárolják magukat ezen anyagok használatáról. A diákoknak ismerniük kell az őket veszélyeztető anyagok hatásait, el kell utasítaniuk ezek fogyasztását.  

 

 

 

 

 

 

 

 
Freddy a rendőrkutya  


Hétfőn délelőtt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyik rendőrkutyájának bemutatóját nézhettük meg. Freddy, a fekete farkaskutya egy szagazonosító szolgálati kutya, aki kiképzőjével együtt az udvaron feladatokat megoldva mutatta be munkáját. 

 

 

 

 

 

Hiszem, ha látom


Ezután a díszteremben folytatódott a program. Varga Sándor rendőrfőhadnagy levetített egy diszkóbalesetet szimuláló kisfilmet, amely igazán sokkoló volt számunkra. Majd két, közepes ittasságot érzékeltető szemüvegben különböző feladatokat kellett megoldani, mellyel a térérzékelés megváltozását, a bizonytalanságot tapasztalhattuk meg. Ez a program szerdán folytatódott. 

 

 

 

 

 

Klobusitzky György előadása


Kedden Klobusitzky György, a Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa a 9-10-eseknek rendkívül szórakoztató és a diákok nyelvén szóló előadást tartott Párbeszéd a drogokról címmel. Csaknem két órán keresztül hallgattuk a tanár urat a kábítószer veszélyeiről, megjelenésének lehetőségeiről, és legfőképpen arról, hogy mi, magunk vagyunk egyedül a felelősek azért, hogy tudjunk NEM-et mondani, ha valaki megkínál bennünket. „Vigyázz magadra! Akkor és ott jusson eszedbe!” – ez a két mondat volt az előadás legfontosabb mondanivalója. 

  

 

 

 

Dr. Zacher Gábor toxikológus előadása


A célok megvalósítását egy pályázat segítette elő, amelyet a Magyar Vöröskereszt Sárvári Területi Szervezete nyert el, s a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a RITMO Kft.-vel és az ÁNTSZ Sárvári, Celldömölki Kistérsége Intézetével együttműködve szervezte meg a diákok számára a három napos programot, melynek zárásaként vendégünk volt Dr. Zacher Gábor toxikológus, aki délelőtt 2 előadást tartott a diákoknak, délutáni előadására pedig meghívtuk a város többi iskolájának pedagógusait, ifjúságvédelmi és egészségügyi szakembereket és szülőket is. 

 

  

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság anyagából egy kiállítást is berendeztünk a könyvtárban, amely a különböző drogok, használati eszközök felismerését teszi könnyebbé számunkra.