« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2022 Diáknap

Április 1-jén, pénteken került sor a gimnázium és a technikum közös diáknapjára az iskola hagyományai szerint. A nap a diákönkormányzati elnökválasztás eredményhirdetésével kezdődött: a végzős Horváth Fanni és Király Panka utódjai Vreczkó Andrea és Sáry Bercel lettek.

A diáknap témája az időutazás volt, ennek megfelelően a DÖK-ösök által szervezett, osztályok közötti vetélkedő tizenhárom helyszínén a témához kapcsolódó feladatokban mérték össze tudásukat, ügyességüket, tájékozottságukat és együttműködési képességüket a diákok. Ezt követően az előzetesen épített időgépekkel minden osztály a rossz idő miatt nem a Posta térre, hanem a tornacsarnokba vonult, hogy bemutassák műveiket. Mindenki kitett magáért; nagyon vicces, egyedi produkciók kísérték a színes és kreatív időgépek működésének prezentálását, a zsűrinek biztosan nagyon nehéz dolga volt a pontozásnál.

A vetélkedőn és az időgépekkel szerzett pontok alapján a nagyon szoros verseny győztese a 12.B osztály lett, hozzájuk csatlakozott a dobogón néhány pont lemaradással a 11.B és a 11.A.

A délelőtt utolsó - és egyben legjobban várt programja - a tanári műsor volt: a díszterem színpadán tanáraink szórakoztattak bennünket vicces jelmezekben a csaknem egy órás időutazás során.

A Tinódi Rádió által szervezett esti buliban rádiósaink gondoskodtak a tinódis diákok és meghívott vendégek szórakoztatásáról élvezetes zenékkel és profi szervezéssel. Mindenki számára, aki részt vett rajta, méltó zárása volt ez az idei diáknapnak.

Hujber Fanni
10.B osztályos tanuló