« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2017 Diáknap

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Diáknap

Diáknap. A nap, amit minden diák nagyon vár a tanévben, de hogy a tinódis diákoknak miért különleges, azt mindjárt leírom.

Már hetekkel a nagy nap előtt megy a készülődés, mindenki lázban ég. Az idei diáknap témája a mesék világa volt. Az osztályok között nagy a versengés, hiszen mindenki meg szeretné nyerni a híres tinódis vándortrófeát és a vele járó pénzjutalmat.

Az első program az ünnepélyes megnyitó volt, ahol átvehettem a diákok nevében az iskola kulcsát. Vígh Viktor DÖK segítő tanár ismertette a nap programját. Ezután mindenki elment 1-1 szobába. A legtöbb osztályterem ilyenkor egy szoba, ahol a szervezők változatos feladatokkal várják a diákokat. Volt sminkes szoba, ahol mesefiguráknak festették ki egymást a jelentkezők, a kincskeresés a városban zajlott, a tornacsarnokban hercegnőmentés folyt, a rajzteremben roxforti logókat terveztek, a díszteremben pedig mindenki megmutathatta a benne rejlő színészt és előadhatott egy meserészletet.

A különböző helyszíneken szimultán zajló vetélkedők befejezése után mindenki elindult a kilenc és háromnegyedik vágányra – a Postatérre –, ahol minden osztály megmutatta a vonatját, amit idén építeni kellett. Ebben az a legjobb, hogy mindenkinek szabadon szárnyalhat a fantáziája és úgy valósítja meg a kihívást, ahogy akarja. Ki kartonból épített vonatot, ki talicskát hozott.

A délelőtti események záróakkordjaként az eredményhirdetés következett. A 12.C osztály nyerte meg a diáknapi vetélkedőt, így övék lett a trófea. Gratulálunk nekik!! Itt tudhattuk meg a műveltségi vetélkedő eredményeit is. A nap fénypontja természetesen a tanári műsor volt, ami idén is hatalmas sikert aratott. Büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak a diákok, de tanáraink is ilyen összetartóak és mindig jókedvűek. Nagyon sokat nevettünk és jól szórakoztunk. A napot a diáknapi bulival zártuk. Mindenki nagyon jól érezte magát, és már most várjuk a jövő évi diáknapot.

Knaller Anna
DÖK titkár

Fényképek

Program