« 2021. június »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Információ Fut a Sárvár

Kedves Sportbarát!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben újra VII. Flex - Fut a Sárvár Gurul a Sárvár futó- és görkorcsolya fesztivált rendezhetünk. A sárvári vár történelmi környezetében várjuk Önöket a rendezvényre.

Időpont: 2019. szeptember 14. 16.00 Posta tér

Nemcsak versenyzőket, hanem családokat, gyerekeket, fiatalokat és természetesen felnőtteket egyaránt várunk. Reméljük, a kategóriák között mindenki megtalálja a kedvére valót! Egy valódi sportfesztivált szeretnénk, ahol kezdő, haladó, amatőr és profi egyaránt megtalálja számítását. A különböző kategóriákban nagyon jó alkalom nyílik edzettségünk felmérésére, de a rendezvény kiváló lehetőség nyújt a nyári-őszi versenyidőszak különböző versenyeire (triatlon, futó stb.) történő felkészüléshez.

Az idei évben az 5 km-s távon diákkupát hirdetünk, díjazzuk a legjobb általános iskolás (felső tagozatos) és középiskolás versenyzőt!

A verseny forgalom elől elzárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalomirányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő (sisak) használata ajánlott.

A versenyen nevezési díj nincs, kivétel helyszíni nevezés esetén felnőtteknek 1000 Ft. Diákigazolvánnyal a helyszíni nevezés is díjmentes. A versenyen a versenyzői létszámot 700 főben maximáltuk, amennyiben ez a létszám összejön, a versenyen helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

Kérjük, mindenki regisztráljon előre az online nevezés fülön!

Olvasd el a részletes versenykiírást!

A versenyen mindenki a saját felelősségére vehet részt!

 

Részletes versenykiírás

A verseny célja

 • az egészséges életmód megszerettetése, minél több embert legalább ezen alkalommal mozgásra csábítani, ezáltal megszerettetni a rendszeres testmozgást
 • megismerni az utcai futó- és görkorcsolya versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét
 • segíteni a családok, barátok együtt sportolását, megismerni a sportszerű versenyzés örömét
 • sportversennyel ünnepelni Sárvár város 50 éves várossá avatását

A verseny helyszíne

A verseny központja a Sárvári Tinódi Gimnázium Sportcsarnoka. A verseny a versenyközpontból történő rajt után áthalad Sárvár belvárosán: Ady u. – Batthyány u. – Árpád u. – Nádasdy u. útvonalon, majd a Várparkon és a Posta téren keresztül visszaér a versenyközpontba. Egy kör távja 2500 m. A különböző kategóriák a távot többször teljesítik.

A görkorcsolyával versenyzők a városházánál nem kanyarodnak be a Várparkba, hanem visszatérnek a versenyközponthoz (1500 m). A távot 2 körben teljesítik.

 

 

 

A verseny időpontja

2019. szeptember 14.

Rajt: 16 óra 00 perc

Először a görkorcsolyás versenyzők indulnak, utána a futók tömegrajttal. A verseny kategóriában (10 km) indulók a mezőny elejére helyezkedjenek!

A versenyrendezőség fenntartja magának a jogot, hogy nagy létszámú nevezés esetén a versenyszámokat megbontja, és a görkorcsolyázókat, futókat egymás után 20 perc eltéréssel indítja.

Általános információk

A verseny forgalom elől elzárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalomirányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő (sisak) használata ajánlott.

 

Fut a SÁRVÁR versenyszámai

Gyermek és Családi futás (nem verseny)

1 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2500 m.  Ajánljuk gyermekeknek, gyermekével együtt futó családoknak. Nem verseny kategória, hanem teljesítmény kategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A versenyzők a verseny előtt színes azonosító karszalagot kapnak, amelyet a verseny alatt viselniük kell.

Fuss, sportolj együtt gyermekeddel, hozd el a szüleidet, teljesítsétek együtt a távot!

Ezen versenyszámra várjuk a nordic walkingosokat és a tempós gyaloglókat egyaránt.

5 km utcai futóverseny

Diákkupa! A felnőtt versenyzők mellett az idei évben külön versenyt hirdetünk az általános iskolás (felső tagozatos) és középiskolás diákoknak!

A nyílt, azaz felnőtt kategória mellett díjazzuk a legjobb általános iskolás (felső tagozatos) és középiskolás versenyzőt!

2 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2 x 2500 m. Ajánljuk középiskolásoknak, felső tagozatosoknak, számukra külön diák versenyt hirdetünk. Természetesen, várjuk a rövidebb futótávokat kedvelő felnőtteket is.

Ha eddig egyedül futottál, gyere, teljesítsük közösen jó hangulatban a távot! Ha eddig nem próbáltad ki magad, együtt biztosan sikerül.

Kategóriák:

 • Általános iskolai kupa – 2005 vagy később születettek (14 év alattiak)
 • Középiskolai kupa – 2004–2000 között születettek (14-18 év között)
 • Felnőtt nyílt kategória – 1999 vagy előtte születettek

10 km utcai futóverseny

4 körös futóverseny a kijelölt városi futópályán – 4 x 2500 m. A versenyzők a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat, amelyet a verseny alatt végig, a ruházaton kívül, elöl kell viselniük! Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk.

A versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi ) az első 3 helyezettet éremmel jutalmazzuk.

Kategóriák:

 • 18 év alatti (2001. január 1. után születettek)
 • 18–24 év között (1995–2000 között születettek)
 • 25–34 év között (1985–1994 között születettek)
 • 35–44 év között (1975–1984 között születettek)
 • 45–54 év között (1965–1974 között születettek)
 • 55–64 év között (1955–1964 között születettek)
 • 65 év felett (1954 és előtte születettek)

Gurul a SÁRVÁR

A verseny távja görkorcsolyával vagy gördeszkával teljesíthető, más kétkerekű eszközzel (roller, kerékpár, stb.) nem.

3 km görkorcsolya próba (nem verseny)

3000 m utcai görkorcsolyázás

A nagy közös „görizés”! 3 kör görkorcsolyázás a kijelölt városi pályán – 3 x 1000 m. Ajánljuk minden görkorcsolyázást és gördeszkázást szerető sportbarátnak. A pálya egyes részein fekvő rendőr található, kérjük, erre különösen figyeljenek a versenyzők.

Egyéb

A verseny ingyenes, az előzetesen regisztráló (nevező) versenyzőknek!

A versenyzők számát 300 főben határoztuk meg, amennyiben elérjük ezen létszámot a nevezést leállítjuk.

Helyszíni nevezésre csak a fennmaradó helyek függvényében van lehetőség. A helyszíni nevezés díja 1000 Ft.

A verseny kategóriákban elektronikus időmérést alkalmazunk. A versenyzők, a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat, és időmérő chipjüket, amelyet végig viselniük kell! A versenyen használatos chip használatért a versenyzőknek nem kell fizetni azt a verseny szervezője biztosítja. Az időmérő chipet a verseny végén le kell adni, elvesztés esetén a chip árát az időmérőknek meg kell téríteni!

A verseny után minden célba érkezett résztvevő a verseny teljesítéséről oklevelet kap. A célba érkezők számára a verseny végén tombola a sorsolást tartunk!

Kapcsolat

Sárvári Tinódi Gimnázium Diáksport Egyesülete

9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.

hzsolt@sarvaritinodi.hu

+36303908668