« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
IX. Fut a Sárvár

Szilveszter előesti futóverseny a zöldebb jövőért

Részletes versenykiírás

A verseny a „klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” pályázattal együttműködésben valósul meg.

A verseny célja

  • az egészséges életmód megszerettetése, minél több embert legalább ezen alkalommal mozgásra csábítani, ezáltal megszerettetni a rendszeres testmozgást
  • azon városi szabadtéri klímasemleges sportolási helyszínek megismerése, amely bármely napszakban a futók rendelkezésére áll
  • megismerni az utcai futó versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét
  • segíteni a családok, barátok együtt sportolását, megismerni a sportszerű versenyzés örömét
  • A lakóközösségben való aktív részvétel, a környezetvédelem fontossága és az együtt cselekvés központi fontosságú egy fenntartható, tudatos jövő megteremtésénél, együtt egy még zöldebb Sárvárért...

A verseny helyszíne

Versenyközpont a Sárvár Aréna. A verseny az Arénánál történő rajt után halad az Esze Tamás utcán a Téglagyári-tó, Csónakázó-tó irányába a Vadkert körúton, a gyalogos, és a kerékpár út használatával. Spirit Hotel előtti zebrán történik a fordító. A zebrán áttérve a versenyzők indulnak vissza a Sárvár Aréna irányába, ahol a Csónakázó-tó körül lévő rekortán futópályán egy kört teljesítve visszatérnek a versenyközpontba. Egy kör távja 5000 m.

Fut a SÁRVÁR versenyszámai

5 km utcai közösségi futás (nem verseny)

1 kör futás a kijelölt városi futópályán 5000 m. Nem verseny kategória, hanem teljesítmény kategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A futók mellett ajánljuk gyermekeknek, gyermekével együtt futó családoknak. Fuss, sportolj együtt gyermekeddel, hozzad el a szüleidet teljesítsétek együtt a távot.

Ezen versenyszámra várjuk a Nordic Walkingosokat, a tempós gyaloglókat egyaránt.

10 km utcai futóverseny

2 körös futóverseny a kijelölt városi futópályán – 2×5000m!  A versenyzők, a verseny előtt kötelesek felvenni versenychipjüket, amelyet a verseny alatt viselniük kell, a verseny végén az időmérőknek vissza kell adni. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk.

Ezenkívül versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet éremmel jutalmazzuk.

Kategóriák:

  • ifjúsági 19 év alatti (2002. január 1. után születettek.)
  • felnőtt 1 20–40 év között (1981–2001 között születettek)
  • felnőtt 2 41–60 év között (1961–1980 között születettek)
  • senior 61 fölött év között (1960 és előtte születettek)

A verseny időpontja

2021. december 30.

Rajt: 17.30

Helyszíni nevezés 15.30 és 16.45 között lehetséges.

A versenykategóriában (10 km) indulók a mezőny elejére helyezkedjenek.

Általános információk

A verseny forgalom elől lezárt területen zajlik, illetve a közúton való áthaladáskor rendőri biztosítással zajlik. A futópálya borítása aszfalt, beton, rekortán.

A versenyzőknek a Sárvár Arénában öltözési, tisztálkodási, lehetőséget biztosítunk. Ruhatár is rendelkezésre áll.

Frissítés

A Covid helyzet miatt kizárólag egyéni frissítésre van lehetőség! A versenyközpontban elhelyezett frissítő asztalra minden versenyző kihelyezheti a saját frissítőjét kulacsban vagy pohárban. Kérjük a versenyzőket kizárólag a saját frissítőjüket érintsék.

Minden célba érkező versenyzőt a célban meleg teával, 18 év felett forralt borral várunk.

 

Egyéb

A verseny ingyenes, az előzetesen regisztráló (nevező) versenyzőknek! A versenyzők számát 500 főben határoztuk meg, amennyiben elérjük a létszámot a nevezést leállítjuk. Helyszíni nevezésre csak a fennmaradó helyek függvényében van lehetőség. A helyszíni nevezés díja 1000 Ft. A verseny kategóriákban elektronikus időmérést alkalmazunk. A versenyzők, a verseny előtt kötelesek felvenni időmérő chipjüket, amelyet végig viselniük kell! A versenyen használatos chip használatért a versenyzőknek nem kell fizetni, azt a verseny szervezője biztosítja. Az időmérő chipet a verseny végén le kell adni, elvesztés esetén a chip árát az időmérőknek meg kell téríteni! A verseny után minden célba érkezett résztvevő a verseny teljesítéséről oklevelet kap. Mivel versenyünk az 500 főt nem haladja meg, és szabadtéri így a hatályos jogszabályok értelmében a versenyen korlátozás nélkül lehet indulni.

Kapcsolat

Sárvári Tinódi Gimnázium Diáksport Egyesülete

9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.

Haraszti Zsolt

hzsolt@sarvaritinodi.hu

+36303908668

Pályarajz