« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Mobilis, avagy látogatás az élményközpontban

Iskolánk 11. évfolyamának a természettudomány tantárgyat tanuló diákjai november 18-án, pénteken ellátogattak a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központba a „Nyitott iskola” pályázat keretein belül, hogy természettudományos kísérleteket tekintsenek meg, illetve kipróbálják magukat a szélturbina-építésben is. Az utat Takács Attila tanár úr szervezte, és a gimisekkel tartottak a Nádasdy Tamás Általános Iskola 4.a osztályos tanulói is.

Álljon itt néhány idézet arról, mit is tartottak a leginkább érdekesnek diákjaink:

„Hogy őszinte legyek, a legjobb része az egésznek a szélkerék összerakása volt, mivel nagyon jó volt egymás után nézni, ahogy a munkánk összeáll egy pár fadarabból, és elképesztő örömöt okozott, amikor sikerült elektromos energiát előállítani, még akkor is, ha csak 2 watt volt az összes energia.” (Dhellem Patrick)

„Nekem személy szerint legjobban az előadás tetszett, mivel érdekesen és érthetően magyaráztak el olyan dolgokat, amik nem biztos, hogy érdekeltek volna, vagy megértettem volna őket.” (Farkas Hanna)

„Nekem legjobban az előadás tetszett, mivel érthetően voltak elmagyarázva a kísérletek, és a közönséget is valamilyen formában belevonták.” (Kolonics Anna)

„Nagyon színvonalas előadáson is részt vehettünk, ahol különböző kísérleteket mutattak be, melyek nagyon érdekesek volt. Nekem legjobban a szélerőmű készítése tetszett, nagyon kreatív volt a feladat. És nagy öröm volt, hogy sikerült a piros ledet megvilágítani.” (Koronczai Adél)

„Legjobban az tetszett, mikor kipróbáltuk, vajon melyik csapat szélmalmának lesz nagyobb teljesítménye. Nagy izgatottsággal töltött el mindenkit, hogy vajon ki dolgozott a legeredményesebben.” (Magó Magdolna)

„A győri kirándulás számomra egy emlékezetes élmény volt köszönhetően az ott átélt interaktív programoknak, segítőkész, barátságos embereknek és az érdekes előadásoknak.” (Sáry Bercel)

„Számomra leginkább a tehetetlenséggel kapcsolatos kísérletek és az előadás volt kiemelkedő a városkép mellett.” (Várallai Marcell Manó)

Látogatásunk az intézményi honlapra is felkerült:

https://mobilis-gyor.hu/hirek/sarvari-diakvendegek-a-mobilisben

A fényképek egy részét Mágócsy-Völgyi Eszter tanító néni készítette. Köszönet érte!

Takács Attila
biológia-kémia szakos tanár