« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Keszthelyi Matematika Nyári Egyetem

A nyár első hetében Keszthelyen voltam matematikatáborban, egy héten keresztül, szombattól péntekig.

Délelőttönként matematika foglalkozásokon vettünk részt, ahol minden táborozó évfolyamonként volt beosztva. Mi tizedikesek emelt érettségi feladatokat, hazai és külföldi versenyfeladatokat, valamint egyéb érdekes és gondolkodtató példákat oldottunk meg az előadónk irányításával. Egy-egy délelőtt 2-3 kisebb témakörrel foglalkoztunk. Ezek közül az iskolai tanórakhoz hasonlóan a kombinatorikai és logikai feladatok voltak a diákok kedvencei. Egyes témakörök több napon más előadónál is visszatértek, de más irányból megközelítve, amit érdekes volt látni.

A délutánok hagyományosnak mondható tábori programokkal teltek. Ping-pongoztunk, kosárlabdáztunk, sakkoztunk, társasjátékoztunk vagy kártyáztunk. Lehetőség volt akár minden nap a balatoni srandolásra. Több tábori verseny is megrendezésre került. A szobatársaimmal és két másik táborozóval vettünk részt a focibajnokságon, amit sikerült megnyernünk. Egyik délután a keszthelyi Festetics-kastélyt látogattuk meg, utána a sétálóutcában volt szabad programunk. Minden reggel 6 órakor közös reggeli futással kezdhettük a napot. Én csak az utolsó reggelen vettem részt ezen, de többen voltak, akik minden reggel futással kezdték a napot.

Ebben az egy hétben sokat tanultam és gyakoroltam, ami a későbbiekben hasznomra válik. Új barátokat ismertem meg, akikért szorítok vagy akikkel versenyzek majd a tanév során. És persze sok maradandó élményben volt részem. Boldogan mondhatom, jól indult a nyaram.

Mesterházy Péter
11.A osztályos tanuló