« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
12.B az Education

Nagy elvárásaink voltak az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítással kapcsolatban, amikor osztályfőnökünk és Sárvári Anita tanárnő kíséretében felszálltunk a budapesti vonatra.

Mindenkinek határozott tervei vannak a továbbtanulásról, hiszen már nincs messze a jelentkezési határidő. Az volt a célunk, hogy a kiállítókkal történő személyes beszélgetések során megbizonyosodjunk róla, hogy jól választottunk, ill. új ötleteket szerezzünk további egyetemi szakok megjelöléséhez.

A Hungexpo meglátogatása előtt kirándulásunk első állomása a Nemzeti Múzeum volt, ahol az állandó kiállításon megcsodáltuk a koronázási palástot, a Seuso-kincset, a kőtárat és az időszakos kiállításon Yoko Ono: A háborúnak vége! Ha akarod termeit.

Rövid metrózás és hosszúra nyúlt gyaloglás vezetett a Hungexpo területén tartott Educatiora. A kiállítás nagyon vidám, pörgős hangulatú volt, a standokon HÖOK-os hallgatók válaszoltak a látogatók kérdéseire, reklámanyagot osztogattak, kvíz játékot vezettek. Régi tinódis diákokkal is összefutottunk a BGE, a Széchenyi Egyetem és az ELTE SEK standjainál. A magyar egyetemek mellett külföldi egyetemek is képviseltették magukat, pl. a Rotterdami Egyetem vagy a Milton Friedman Egyetem. A nagyszínpadon folyamatosan történt valami, zenés-táncos produkciók váltották egymást szakmai előadásokkal és prezentációkkal.

A nap végén a Mammut bevásárlóközpontban volt szabadprogram, ahol volt időnk nézegetni, enni és beszélgetni, mielőtt visszaindultunk Sárvárra.

Lenkei-Faragó Anna
12.B osztályos tanuló