« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Adventi kirándulások

A 9.A és 9.B osztályok december 2-án délután indultak adventi kirándulásra. Úticélunk Rust és Sopron volt. Már az odavezető út is jó hangulatban telt. Rustot néhány játékos feladat segítségével fedezhettük fel. Megkóstoltuk a vásári finomságokat is. Mindkét város fényei nagyon szépek voltak. Mivel havazott is egy kicsit, a vásárokban átélhettük az igazi adventi hangulatot, és ez hozzájárult ahhoz, hogy ráhangolódjunk az ünnepre.

Első közös kirándulásunkon sok jó élményben volt részünk.

Kőszegi Zsanett
a 9.B osztály osztályfőnöke

 

A téli szünet előtti utolsó napon osztályunk (10.B) Bécsbe kirándult, hogy ismerkedhessünk kicsit a várossal, élvezzük az adventi hangulatot és természetesen gyakoroljuk a nyelvet. Első állomásunk Schönbrunn volt, ahol sétáltunk a parkban és belekóstolhattunk a karácsonyi vásár hangulatába is. Ezután a belvárosban, a Hofburgban tettünk sétát, majd megnéztük a Stefansdomot. Következő állomásunk a Természettudományi Múzeum volt, ahol nagyon érdekes kiállításokat tekinthettünk meg. A nap zárásaként a Rathaus előtti karácsonyi vásárban töltöttünk egy kis időt, majd igazi adventi hangulatban indultunk haza.

Csejteiné Libricz Henriett
a 10.B osztály osztályfőnöke

 

 

Adventi vásár Grazban

Osztályunk, a 12.B osztály december 21-én, karácsony előtt néhány nappal látogatta meg a grazi adventi vásárt. A megközelítőleg 2,5 órás buszút nagyon jó hangulatban telt, majd megérkeztünk kirándulásunk első állomására: Seiersbergbe a Shopping Citybe. Itt mindenkinek volt egy kis szabadideje, hogy vásárolhasson, nézelődhessen, illetve ebédeljen. Az egész bevásárlóközpont karácsonyi lázban égett, amelynek hangulata minket is teljesen magával ragadott.

Ezt követően útnak indultunk a belvárosba, ahol városnézéssel indítottuk a programot. A csontig hatoló hideg nem tántorított el minket, felsétáltunk az óratoronyhoz (Uhrturm), amely Graz szimbóluma, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra, a várhegyre (Schlossberg) és a város mögött emelkedő stájer hegyekre.

Szürkületkor még bolyongtunk a város kanyargós, macskaköves utcácskáin, míg eljutottunk az adventi vásárba Graz főutcájára. A vásárban sétálva megcsodáltuk a karácsonyi fényeket és díszeket. Több helyen is volt vásár, így nem is tudtuk minden részét felfedezni. A sok nézelődéstől természetesen megéheztünk és megszomjaztunk, ezért vásároltunk sült gesztenyét és a grazi puncsot. Annyira magával ragadott minket a hely hangulata, hogy hamar el is telt a két óra. Indulás előtt a Városháza udvarán találkoztunk, ahol megcsodáltuk a jégből készült betlehemi jászolt, amely gyönyörű színpompában úszott.

Szabó Szonja, Vocelka Virág
12.B osztályos tanulók