« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Pályaorientációs nap 2022.
Horváth Dominik a Semmelweis  Egyetem másodéves orvostan hallgatója az egyetemi élet mindennapjairól mesélt a 9. évfolyam tanulóinak és az érdeklődő tizenegyedikeseknek. Bátorította a gimnazistákat arra, hogy legyenek nyitottak az új dolgok és új emberek megismerésére. Kiemelte, mennyire fontos a lelkiismeretes, kemény tanulás és a szellemi regenerálódás egyensúlyban tartása ahhoz, hogy az álmainkat elérhessük és megélhessük.

Dr. Bíró Tímea és  Piskor Károly nyomozók a rablások, gyilkosságok, öngyilkosságok rejtelmeibe engedtek betekintést. Meséltek arról, hogyan rekonstruálják a tetthelyen fellelhető nyomokból a bűneseteket. Majd a 9.B-s tanulók a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy vesznek a rendőrök ujjlenyomatokat, illetve rabosítanak elkövetőket.

Kámán-Németh Martina áldozatsegítő koordinátor az idő szűke miatt egy osztályfőnöki óra keretében fog mesélni munkájáról és annak fontosságáról.

Gelle Mária szakreferens (Vas Megyei Kormányhivatal) "Önismeret és szakmaismeret" címmel tartott érdekes előadást, foglalkoztatást a 9.A osztálynak.
Ódor István közgazdász (iskolánk egykori diákja) a közgazdaságtan és pénzügy rejtelmeibe nyújtott betekintést a 9.A-s diákoknak.
Dr. Fonyó Roberta ügyvezető igazgató jóvoltából a 9. B osztály ellátogathatott a helyi médiához. Itt megismerhették a diákok, milyen szerteágazó feladatokat végeznek a Sárvári Média Nonprofit Kft. munkatársai. Betekintést nyerhettek a műsor- és interjúkészítés kulisszatitkaiba, érdekességeket tudhattak meg a tévé- és a rádióstúdiókról. Végezetül a bátrabbak kipróbálhatták magukat televíziós műsorvezetőként, három fiú pedig interjút adott a rádióban. Ezt másnap sugározta a rádió és meg is hallgattuk a nagyszünetben.
Dr. Bíró Tímea és  Piskor Károly nyomozók a rablások, gyilkosságok, öngyilkosságok rejtelmeibe engedtek betekintést. Meséltek arról, hogyan rekonstruálják a tetthelyen fellelhető nyomokból a bűneseteket. Majd a gyerekek a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy vesznek a rendőrök ujjlenyomatokat illetve rabosítanak elkövetőket.
Kámán-Németh Martina áldozatsegítő koordinátor az idő szűke miatt egy osztályfőnöki óra keretében fog mesélni munkájáról és annak fontosságáról.

 

Hitelezés kvízjáték