« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Adománygyűjtés

Az idei adventi időszakban a tinódisok közössége két nemes cél érdekében is adománygyűjtésbe fogott.

A Nemzeti Pedagógus Kar által kezdeményezett és felkarolt országos jótékonysági akció rendkívül sikeres volt: több mint 4 tonna élelmiszert sikerült összegyűjteni a kárpátaljai rászorulóknak, és több mint 4000 adakozó diák, pedagógus, szülő vett részt a gyűjtésben.

A mi iskolánk is csatlakozott azon köznevelési intézmények sorához, melyek a kárpátaljai családok és menekültek megsegítésére tartós élelmiszert gyűjtöttek. Iskolánk diáksága és tanári kara a jó ügy mellé állt, a ránk bízott tanulók és a szülői közösség figyelmét a szükséget szenvedők megsegítésére tudtuk irányítani, így mintegy 200 kg adománnyal járultunk ahhoz, hogy a tél közeledte és a háborús helyzet okozta nehézségeket a Kárpátalján élők számára némileg enyhítsük.

Köszönet a Nemzeti Pedagógus Kar és iskolánk vezetősége nevében a gyűjtésben részt vállalóknak!

Az ikervári gyermekotthon lakói érdekében szintén megmozdult a gimnázium és a technikum közössége. Az otthonban élő fiataloknak tartós élelmiszert, édességet, kozmetikai cikkeket gyűjtöttünk, hogy szűkös mindennapjaikat kissé elviselhetőbbé tegyük. Dr. Kovácsné Simon Viktória javaslatára a DÖK karolta fel ezt az akciót, és Langerné Varga Zsófia DÖK segítő tanár vállalta az adomány eljuttatását Ikervárra. Reméljük, sikerült egy kis örömöt szereznünk az otthon fiatal lakóinak!