« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Pályaorientációs napon jártunk (újra)

A sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola meghívására 2022. október 15-én pályaorientációs foglalkozásokat tartottunk a 8.a és 8.b, valamint a 7.a és 7.b osztályoknak.

Gimnáziumunkat Grodvaltné Martos Veronika tanárnővel és néhány 11. évfolyamos diákunkkal képviseltük. Hujber Fanni és Boros Gréta a B osztály jellegzetességeiről beszélt, míg Szabó Mátyás és Mesterházy Péter az A osztályban szerzett tapasztalataikról számoltak be. Hárman közülük a Nádasdyba jártak, tehát kicsit „hazatértek”. Mindannyian elmesélték, miért választották a Tinódit, ill. milyen sikereket értek el eddigi gimis éveik alatt.

Az általános iskolás diákok hallhattak a tinódis DÖK eseményekről, így a gólyanapról és a diáknapról, a nyelvvizsgázási, valamint külföldi utazási lehetőségekről és sok minden másról, ami intézményünket jellemzi.

Amellett, hogy ismertettük, milyen képzési formák közül választhatnak a hozzánk jelentkező tanulók, játékra is volt lehetőség. A dobókockákról a szerencsejáték, a sorsvetés juthat eszünkbe, de mi valljuk, hogy mindenki a maga sorsának az irányítója, így inkább a kockákat építkezésre használtuk. Ahány kockát egymásra tudtak emelni a tanulók párban dolgozva 1-1 ceruza használatával, annyiszor 10 másodpercet kaptak, hogy kirakják a digitális táblán a következő évi beiskolázási prospektusunk képét. Az osztályok idejét lemértük, és azt egy emléklap formájában átadtuk az osztályfőnöknek.

A foglalkozás végén újra az osztály tagjainak az együttműködésére volt szükség, hogy az elhangzottak alapján párba rendezzék az információk megerősítését szolgáló színes kártyákat.

A nap jó hangulatban telt, az osztályfőnökökkel is sikerült kapcsolatot építeni és információt cserélni.

Mindent összevetve úgy érzem, sikerült bebizonyítanunk, hogy a Tinódi jó választás azok számára, akik az általános iskola befejezése után gimnáziumban szeretnék tanulmányaikat folytatni.

Sárvár, 2022. 10. 17.

Némethné Rádl Krisztina
igazgató