« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tanévnyitó

Az iskolazászló bevonulása és a himnusz eléneklése után meghallgattuk Szabó Anna és Balogh Ádám előadásában Ágai Ágnes Kamaszságok című művét.

Némethné Rádl Krisztina igazgatónő tanévnyitó beszédében elmondta, hogy a tanévet 240 diák és 24 pedagógus kezdi el a 4 évfolyam 8 osztályában. Bemutatta az iskola új pedagógusát, Horváth Zsófiát, aki digitális kultúrát és matematikát fog oktatni. Ezt követően az alábbi változásokról tájékoztatta a tanulókat: az énektermet a 9.A osztály osztályteremként használja az idei tanévben, ill. a gyógypedagógus fejlesztő szobája a labor melletti előkészítő terembe költözött. Az idei évtől az ellenőrző könyv helyett az iskolával, ill. az osztályfőnökkel való hivatalos kapcsolattartásra a KRÉTÁ-n keresztül lesz lehetőség. A házirend módosításáról a diákok a diákönkormányzat képviselőin keresztül kapnak tájékoztatást, ill. a honlapon közzétett dokumentumokból közvetlenül is tájékozódhatnak.

Igazgató asszony tájékoztatást adott arról, hogy a Mesterséges Intelligencia Kihívás kapcsán elnyert 1 millió forintból milyen eszközökkel gazdagodtunk: kettő Bluetooth hangszóróval, egy digitalizáló táblával, 1 dokumentumkamerával, 8 db Full HD webkamerával, egy oktatási célú kamerás drónnal és 4 db sportkamerával.

Igazgatónő beszámolt az elmúlt tanévben végzett gimnáziumi tanulók továbbtanulási eredményeiről is. Az 52 diákból 45 diák folytatja tanulmányait felsőoktatásban, alap vagy osztatlan képzésben, ill. felsőoktatási szakképzésben. 3 fő úgy döntött, hogy szakmát tanul, ketten elkezdtek dolgozni, ketten pedig jövőre újra megpróbálják a felvételit.

Ezután köszöntötte az iskola legfiatalabb tanulóit, a 9. évfolyamos diákokat.  A két osztályban összesen 53 fő tanul. A hét elején a gólyatalálkozó foglakozásain már ismerkedhettetek egymással, osztályfőnökeikkel, az iskola tanáraival. Hagyományaink szerint a 10. évfolyam képviselői az évnyitón tűzik fel a 9. évfolyamos diákoknak a gimnázium jelképét, a Tinódi jelvényt.

Igazgató asszony az alábbi idézettel kívánt mindenkinek eredményes tanévet, majd megnyitotta a 2022-2023-as tanévet.

„Az elégedett és boldog élet kulcsa a tanulás és az öröm összekapcsolása.
Az öröm nélküli tanulás kimerít, a tanulás nélküli öröm pedig rendkívül unalmas.”