« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A felsőoktatási kiállításon jártunk

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást minden évben megrendezik Budapesten, melyre már évek óta mi is szervezünk diákoknak kirándulást. Idén január 14-én 28 diákkal látogattunk el a Hungexpo területén megrendezett kiállításra, melynek célja, hogy a továbbtanulni szándékozó diákok személyes beszélgetésekkel, nyomtatott tájékoztató anyagok segítségével még több információhoz jussanak a felsőoktatási intézményekről, karokról, az induló szakokról, ösztöndíjakról, kollégiumi lehetőségekről. A helyszínen egyetemi hallgatók, tanárok, gyakorlati vezetők várták a középiskolás diákokat, akik így első kézből kaphattak válaszokat kérdéseikre.

Nagy öröm volt idén is volt tinódis diákkal találkozni a hallgatók között. Varga Orsi 2 éve végzett a gimnáziumban, így már másodéves egyetemistaként képviselte intézményét, a Budapesti Gazdasági Egyetemet, beszélgetett az egyetem iránt érdeklődő diákokkal. Volt olyan élményünk, is hogy régebben végzett diákjainkra emlékeztek pl. a keszthelyi Agrártudományi Egyetemet képviselő tanárok és hallgatók. Nagyon büszkék voltunk egykori diákjainkra!

Néhány vélemény tanulóinktól:

 

„Szerintem azok számára volt hasznos ez a látogatás, akiknek már van elképzelésük a továbbtanulással kapcsolatban. A kiállításon az egyetemi hallgatókkal való beszélgetések mellett előadásokat is hallgathattunk. Ezen kívül különböző programok keretében betekinthettünk az egyetemi diákéletbe is.” (Viganó Viki 11.A)

 

Tapasztalatok az Educatióról:

„Izgalmas programok, jó szervezés, informatív standok, színes egyetemi előadások. Egy kiállító térben több intézményt is meg lehetett ismerni. Olyan volt, mintha egyszerre több nyílt napon is ott lettünk volna, utazni viszont csak egyszer kellett.” (12.A)

 

„Úgy gondolom, hogy egy diák számára az Educatio kiállítás a továbbtanulás szempontjából nagyon hasznos. Sok érdekes információt tudtunk meg, például a felvételi pontszámokról és magukról az egyetemekről is. Különböző nyereményjátékokkal tették még izgalmasabbá a programot. Személy szerint én sok újat tudtam meg a számomra érdekes felsőoktatási intézményekről. Úgy vélem, ez nagyon meghatározó élmény volt a végső döntésem szempontjából.”  (Baldauf Ábel 12.B)

 

Szijártóné Lepsényi Ildikó
könyvtárostanár