« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
9.A

Osztályfőnök: Németh Andrea

Létszám: 32 fő

Ács Dávid, Babai-Mező Bence, Bánó Balázs Ármin, Barcza Abigél, Bolla Csongor, Cséve Patrik József, Csillag Benedek Sándor, Falka Fanni, Garray Boglárka, Huszár Martin, Kálmán Vivien, Mesterházy Péter, Mór Melissza Gabriella, Nagy Anna Gabriella, Németh Cintia Jázmin, Ódor Zsófia Mónika, Papp Réka, Petró Petróniusz Lázár, Sajtos Adél Janka, Simon Anett, Simon Benedek, Soponyai Balázs, Söptei Máté Dezső, Szabó Mátyás, Szabó Réka, Szalai Márk, Takács Balázs, Takács Krisztián, Tóth Nikolász, Vadasi Boldizsár, Varga Márk, Wieder Nóra

Kitűnő: Mesterházy Péter

Jeles: Vadasi Boldizsár

Tantárgyi dicséret:

Irodalom: Mesterházy Péter

Magyar nyelv: Mesterházy Péter

Matematika: Mesterházy Péter

Történelem: Mesterházy Péter

Biológia: Mesterházy Péter

Földrajz: Mesterházy Péter, Simon Anett, Szabó Mátyás

 

Osztálykirándulás

2021.06.11.

Osztályfőnök: Németh Andrea
Kísérőtanár: Hevér Mihály

Osztályunk első közös kirándulásának célpontja Badacsony volt. Utazásunk során kis kitérővel egy már elhagyott bauxitbányát néztünk meg, ahol a Marson érezhettük magunkat. Nem sokkal ezután már a Balaton partján voltunk és megkezdtük a túrát.

Andi néni és Misi bácsi vezetésével a Balatontól távolodva egyre feljebb jutottunk a tanúhegyen. Először a település forró utcáin haladtunk, majd beértünk a hegy fáinak takarásába. Bár az út hosszú és néhol nehéz volt, egymást bevárva, segítve, bíztatva mindannyian feljutottunk a Kisfaludy-kilátóhoz. Innen elképesztő kilátás nyílt a magyar tengerre és a Balaton-felvidékre.

A hegytetőn elfogyasztottuk az útra csomagolt szendvicseket, pihentünk egy keveset, majd újult erővel elindultunk lefelé. Bár visszafelé más útvonalon indultunk, néhányan úgy gondoltuk, ismerjük már a hegyet és előresiettünk. Egy elágazásnál rossz döntés született, így nem a megfelelő helyre jutottunk. Csapatmunkával és egymás megsegítésével végül elértük a célt. Ez a körülbelül 8 kilométeres kitérő kellően összekovácsolta az ,,elveszetteket".

A jó útvonalon haladók eközben a part közelében sétálgattak és fagyiztak. Majd a kerülőt megjártak is csatlakoztak a szabadprogramhoz és szórakoztak. Az estéhez közeledve az osztály kacsákat és hattyúkat etetett a parton, néhányan dodzsemeztek pár kört. A hazaút jó hangulatban és zenével telt el, így a fáradtság ellenére mindenki jól mulatott. Sárvárra élményekkel gazdagon, egy összetartó osztályként érkeztünk meg.

Mesterházy Péter
9.A osztályos tanuló