« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Találkozz EP képviselővel!

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája (EPKI) a pandémia alatt számos szórakoztató és interaktív programmal rukkolt elő, hogy a nagykövet iskolák a digitális oktatás alatt se maradjanak le az EU legfrissebb híreiről és az aktualitásokról. Ilyen program volt, például, az április 22-én tartott Zoom konferencia, melynek keretei között megismerkedhettünk a szociális média által nyújtott lehetőségekről, valamint azok felelősségteljes használatáról.

Az egyórás rendezvény több szekcióra volt osztva. Az első részben az EPKI közösségi médiáért felelős munkatársa mesélte el, hogy egy ilyen szervezet, mint az EU, mire is használja az Instagram-ot. A második részben egy egyetemista önkéntessel beszélgethettünk, aki elújságolta, hogy az EU által nyújtott lehetőségekről egy közösségi platformon értesült, és azóta már maga is aktívan posztol tanulságos és figyelemfelkeltő tartalmakat. Az utolsó szekcióban kisebb csoportokra bontottak minket. Így könnyebben tudtuk megvitatni, hogy melyik platform éri el a legtöbb, illetve legkevesebb embert, valamint ezek a jövőben miként változhatnak. A Jamboard felület használatával digitális problémafelhőt készítettünk az esetleges veszélyekről és gondolatfát a legnépszerűbb magyar podcastokról. Az esemény zárásakor egyeztettük az ötleteinket.

Az EPKI „Találkozz EP képviselővel” programsorozata már november óta zajlik. A program célja az, hogy a fiatal generáció egy informális környezetben kötetlenül beszélgethessen az őt érdeklő témákról olyan emberekkel, akik személyesen vesznek részt a döntéshozatalban. Egészen június 2-áig csak magyar vendégeket hívtak meg az ilyen beszélgetésekre, azonban ez múlt szerdán megváltozott, ugyanis a „Meet your MEP” előző sztárvendége Kira Marie Peter-Hansen volt, aki 21 évesen lett EP képviselő.

Kira életkora és gondolkodásmódja is felettébb rendkívüli, hiszen ő minden idők legfiatalabb EP képviselője. Leginkább a környezetvédelemért és a nők jogaiért harcol, így a webinárium fő témái is ezek voltak. Kira nyitott volt a kérdésekre és bátorította a résztvevőket, hogy aktívan vegyenek részt a beszélgetésben.

Nagyon jó hangulat alakult ki és bátran mondhatom, hogy mindenki számára inspiráló volt Kira életútja. Az egyórás program pillanatok alatt elrepült és rengeteg új információval gazdagodtam. Már alig várom, hogy kiderüljön, ki lesz a következő webinárium sztárvendége.

Király Panka
junior nagykövet