« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
„Fedezd fel Európát”
Budapesti jutalomkirándulás

Iskolánk 34 diákja október 15-én egy budapesti kiránduláson vett részt, melyet a 12.B csapata még tavaly nyert  a 4 for Europe verseny területi fordulóján elért 1. helyezéséért. Az utazás a tavalyi év műveltségi verseny győzteseinek is a jutalma volt.

A program első állomásaként az Európai Unió Házában egy élvezetes, interaktív előadásban volt részünk az Európai Unió történetéről. Gondolatébresztőnek szánt mondataival az előadó nem titkolt szándéka volt a fiatalok szemléletformálása.

A program részeként elfogyasztott ebéd után buszunk elvitt bennünk a következő helyszínre, ahol idegenvezetőnk segítségével megtekintettük a Várkert Bazárt, melynek területén múlt és jelen, klasszikus és modern, kultúra és szórakozás elragadó harmóniában létezik.

Mivel az idő nem volt hozzánk kegyes (csepergett az eső és meglehetősen hűvös volt), következő idegenvezetőnkkel együtt a buszos városnézés mellett döntöttünk a délután hátralévő részében. Utunk során sok érdekességet hallottunk a Várkerületről, a Citadelláról, ahol rövid gyalogtúra keretében megcsodálhattuk fővárosunk gyönyörű panorámáját. Ezt követően a Duna bal oldalán folytattuk a városnézést. Bár mindenki járt már az Andrássy úton vagy a Hősök terén, mégis izgalmas volt az idegenvezető történetein keresztül látni a jól ismert nevezetességeket. Különlegességeket hallhattunk többek között a Gundel Étteremről, a Városligetről, a zsidó negyedről.

Egy jól megszervezett kirándulás kellemes élményeivel térhettünk haza a nap végén.

Csejteiné Libricz Henriett
Szenior Nagykövet