« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Egészség- és sportnap 2021.

2021. június 15-én, az idei egészség- és sportnapon a diákok 10 helyszín közül választhattak, ahol különböző sportprogramok várták őket.

1. Röplabda női bajnokság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Nagypályás labdarúgás évfolyam bajnokság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kosárlabda fiú évfolyam bajnokság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Asztalitenisz bajnokság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Kerékpártúra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Szabadtéri kondicionáló park edzésformái

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Jóga kezdőknek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Petanque

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Gyalogtúra

A gyalogtúrára gyorsan elfogytak a helyek, többségében 9-10 évfolyamos diákokkal indultunk útnak reggel. A várárok árnyas fái alatt lépegettünk, majd elhaladtunk Lakatos József Boldogasszony szobra mellett és nyugat felől kerültük meg a csótó nyugodt vizét. A futópályát bölcsen üresen hagytuk – két tinódis éppen el is húzott mellettünk – ők gondolom atlétikára jelentkeztek.

A lovarda körül mostanában kicsit több a kerítés, mint ami az emlékeimben élt, de azért magabiztosan vezettem a csapatot keresztül a töltés felé. Már éppen csak egy kis zsineg választott el a célunktól – amikor a lovarda egy figyelmes őre megmutatott egy 100 méterrel hosszabb, de – minő szerencse – egy elektrosokk kezelés mentes átjárót… No jó, kicsit felpezsdült a vérem… a nap is egyre magasabbra hágott.

A töltésen aztán buszvégre ügető tempót szabtak az élre törő csapatok, de a cukorgyárhoz közeledve bevártunk mindenkit, mert a Rába kanyarulatát követve letértünk a magasított útról és az erdő felé vettük az irányt. Egy kis kitérővel vadregényes átkelőhelynél találtuk magunkat. A Rábába sebesen folyó kis csatornán majdnem volt átvezető út - de jópáran út nélkül is átlógtak a túlsó partra. A kalandos mászási és patakugrási kísérletek után kicsit tovább sétálva nyugalmával várt bennünket a kiszemelt kavicsos, árnyas partszakasz.

Itt ki-ki kedvére pihengethetett. Különböző kártyapartik folytak, Csilla néni beletanult a Dixit-be, de a júniusi melegben többen sétálgattak a part sekély vizében is.

Délidőhöz közeledve elzengtük a Tinódi induló ukulelés átiratát, hogy aztán indulhassunk vissza a városi porba/fénybe.

Kísérőtanárok: Grodvaltné Martos Veronika, Györe Katalin, Pernecker Csilla

Grodvaltné Martos Veronika

 

10. Iridium kondicionáló terem edzésformái

17 fő (a 9.A és a 9.T osztályból) jelentkezett, hogy kipróbálja az Iridium kondicionáló terem edzésformáit. A program felelőse a helyszínen Kertész Mónika volt, kísérő tanárként Simonné Keszei Anita és Dr. Kovácsné Simon Viktória vett részt az eseményen.

A bemutatkozást követően Mónika az egészséges életmódról tartott rövid előadást, melyet a bemelegítés követett. Ezután a csapatot két részre osztották, és így felváltva próbálhatták ki a különböző edzési lehetőségeket. Megismerték a cross állvánnyal berendezett külön termet, ahol olyan eszközök kaptak helyet, mint a bolgárzsákok, kettlebellek, crossfit kötél, agility létra. A kardió parkban futópadokon, taposógépeken, ellipszis trénereken, ülő- és háttámlás kerékpáron, valamint hegymászógépen edzhettek, valamint ezzel párhuzamosan lapsúlyos és súlytárcsás gépeken dolgoztatták meg az egyes izomcsoportokat. A program végét a közös nyújtás jelentette. A délelőtt folyamán a résztvevő diákok széles körű tájékoztatást kaptak az edzőteremben rendelkezésre álló lehetőségekről.

Dr. Kovácsné Simon Viktória