« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
EU információs pont iskolánkban

Iskolánk az előző tanévben csatlakozott az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programhoz. Tartalmasan telt az elmúlt év, hiszen diákjaink sikeresen szerepeltek európai uniós versenyeken; egy busznyi diák elutazhatott Strasbourgba, ahol az Európai Parlamentben megismerhette a képviselők munkáját; a Junior Nagykövetek egy nagyon érdekes, többnapos budapesti továbbképzésen vehettek részt, a karanténidőszakban pedig online beszélgethettek több magyar EP-képviselővel (pl. Cseh Katalin, Dobrev Klára, Trócsányi László).

Szeptemberben pedig létrejött a kis nyelvi teremben egy információs pont, ahol minden érdeklődő diákunk találhat prospektusokat az Európai Unió működésével kapcsolatban. A terem dekorációja nagyon jól sikerült: Grodvaltné Martos Veronika tanárnő ötlete és útmutatása alapján a 12.B osztály néhány tanulója és a rajzszakkörösök készítették. Valamennyi uniós ország szerepel a falon egy-egy jellegzetes épületével. Érdemes megnézni!

A tavalyi munkánk eredményeképpen iskolánk elnyerte – Vas megyében egyedüliként – Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet. Októberben – ha a járványhelyzet lehetővé teszi – vár még ránk egy budapesti jutalomkirándulás, majd decemberben szeretnénk végre megrendezni az Európa Napot, mely remélhetőleg emlékezetes lesz diákjaink számára.

Mivel Junior Nagyköveteink valamennyien végzősök, ezért az idei év fontos feladata lesz, hogy megtaláljuk azokat a diákokat, akik érdeklődnek az EU iránt és szívesen részt vesznek a közös munkában.

Csejteiné Libricz Henriett
Szenior Nagykövet