« 2023. június »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Az első tinódis gólya(találkozó)

Kollégáimmal már több évvel ezelőtt megfogalmaztuk a gólyatábor alapötletét, de az augusztusi évkezdés munkadömpingje rendre meghiúsította annak megvalósítását. Az idén – talán pont a vírushelyzet okozta lelkiállapotunk miatt – úgy döntöttünk, belevágunk.

A gólyatábort eredetileg háromnaposra terveztük. Három új osztály, három nap. Ez pont ideálisnak tűnt. Sajnos a szervezés előrehaladtával már láttuk, nem tudjuk tartani a tervet. Az immár kétnaposra rövidült eseményt végül az augusztus végén megkapott ágazati vírusprotokoll faragta még rövidebbre. Az új helyzet miatt a szervezői stáb úgy döntött, a tábori programokat átalakítja és egy intenzív gólyatalálkozóvá transzformálja. 2020. augusztus 24-én, délután fél kettőkor érkeztek az osztályok, akiket a díszteremben köszöntő és programismertetés várt. A gólyatalálkozó három részből állt. Először a gólyák az osztályfőnökeik segítségével egy játékos ismerkedési órán vettek részt. Utána három helyszínen, három órán keresztül körforgásos módon vetélkedtek egymással az osztályok. Varga Zsófia tanárnő a diákönkormányzatosok segítségével kreatív, iskolaismereti játékot állított össze a gólyáknak. Ezt a részfeladatot a 9.B osztály teljesítette legügyesebben. A másik helyszín a labor volt. Itt Dugmanits Ádám tanár úr palacsintasütéssel és élelmiszerismereti quízzel várta a kilencedikeseket. Ebben a 9.A osztály jeleskedett. Külső helyszínként a Sárvári Arborétumot használtuk. Haraszti Zsolt tanár úr és e sorok írója a 10.A-s lányok részvételével egy időre menő kincskeresést szervezett a gólyáknak. A leggyorsabban ezen a helyszínen a 9.T osztály oldotta meg a feladatot. A nap végén a gólyák „visszarepültek” a díszterembe, ahol Grodvalt Ottó tanár úr és a sulirádiós team segítségével pihenésképpen a diáknapi tanárfilmek legjobb részeit néztük meg.

Végső eredményként a 9.T osztály 8 pontot, a 9.B osztály 6 pontot és a 9.A osztály 5 pontot visz magával a gólyanapra! A délután hamar elrepült és a mozizás után elbúcsúztunk a gólyatalálkozó részvevőitől.

Vígh Viktor
biológia–földrajz szakos tanár

 

 

Utolsó szó jogán néhány gólyavéleményt szeretnék megosztani:

Mi az, ami nagyon tetszett a Gólyatárborban?

Amikor az Arborétumban voltunk.

A neveket tényleg megtanultam.

Talán a palacsintasütés, de minden tetszett, mert az osztálytársaimmal lehettem.

Amikor volt a mozizás a nap végén.

Jobban megismerhettem a társaim és találkozhattam pár tanárommal. Jó volt a hangulat és jók voltak a programok.

A közösség, a hangulat.

A tojásos feladat az arborétumban.

Hogy megismerhettük egymást.

A társaság, akikkel találkozhattam, az új barátaim.

Az arborétumos vetélkedő.

Nekem minden feladat tetszett.

Jobban megismerhettem az iskolát és az osztálytársaimat.

Az Arborétumban a versenyek! Meg a palacsintasütés is nagyon tetszett! 😃👍

Palacsintasütés és az új osztálytársak megismerése.