« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Innováció a turizmusban
Országos I. helyezés
(GTTP Research Award)

Idén is volt szerencsénk részt venni a GTTP Research Award hazai fordulóján. A tavalyi budapesti helyszíntől eltérően a verseny most Simontornyán, a négycsillagos Fried Kastélyszállóban került megrendezésre. Három fős csapatunkat Dobó Dorina, Eckert Réka és Horváth Zsófia alkotta.

Az idei téma az innováció a turizmusban volt. A hazai fordulót október 8-10. között szervezte meg Horváth Attila, az Utazás és turizmus programigazgatója. Hétfő hajnalban vonattal indultunk és délelőtt értünk oda. Finom ebéddel vártak minket, majd ezután a szálloda bemutatására került sor. Első nap még csak pihentünk, mivel a hosszú utazástól elfáradtunk. A második nap már a versenyről szólt. Velünk együtt öt csapat vett részt a megmérettetésen, így volt okunk az aggodalomra. Mindegyik csapat remek ötlettel állt elő, előadásmódjuk is ügyes volt.

A mi projektünk címe: Ex-App: Egy új mobilapplikáció. Amikor ránk került a sor, nagyon izgultunk, azonban a prezentációnk előadása során egyre nyugodtabbak lettünk. Az előadások után minden csapat elmondta a véleményét a saját, illetve a többi csapat prezentációjáról. Egy kávészünet után került sor az eredményhirdetésre. Nagy örömünkre a zsűri idén is a mi projektünket tette az első helyre, így csapatunk 2 tagjának lehetősége lesz Magyarországot képviselni Nizzában a nemzetközi tanár-diák találkozón.

Az eredményhirdetés után kiderült, dolgozatunkat a nemzetközi cégek magyarországi képviselőiből álló bizottsága 100-ból 91 pontra értékelte. Bár nem a mi prezentációnk volt a legjobb, írásbeli anyagunk felhozta a csapatot az első helyre.

Utolsó nap játékos feladatok során megismertük a simontornyai várat. Ezután közösen elfogyasztottuk ebédünket, majd mindenki megkezdte a hazautazást.

Különleges élmény volt részt venni ezen a versenyen, ahol barátságot kötöttünk más csapatokkal, amitől még emlékezetesebbé vált az esemény. Hatalmas köszönettel tartozunk a hazai támogatóknak és Vígh Viktor tanár úrnak, hogy segítették munkánkat.

Dobó Dorina, Eckert Réka, Horváth Zsófia
12. C osztályos tanulók