« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Utazás kiállítás

Idén február 21-24-én került megrendezésre a 42. Utazás kiállítás. Február 22-én 30 diáktársunkkal ellátogattunk a rendezvényre két szakmai tanárunk, Varga Zsófia és Dugmanits Ádám kíséretében.

Kiegészítő programjaink első állomásaként a Nemzeti Múzeumhoz sétáltunk, ahol megcsodáltuk hazánk műkincseit. Ezt követően szabadidőt kaptunk a WestEnd bevásárló központban, ahonnan könnyedén eljutottunk a Hilton Budapest City hotelhez, hiszen a szállodának közvetlen kapcsolata van az üzletközponttal.

A hotelről két kedves hölgy mesélt, s vezetett minket körbe. Több új információt is említett, melyeket tanulmányaink során hasznosítani tudunk.

Utolsó állomásként metróval jutottunk el a Hungexpo területéhez. Mindenki saját érdeklődési körének megfelelően csodálhatta meg az idei felhozatalt. A jó hangulatról zenészek, előadók, táncosok gondoskodtak.

Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az élményekben gazdag tanulmányi kiránduláson.

Fazekas Patrícia, Gróf Alexandra, Süle Zsófia
10.C osztályos tanulók

 

 

Idén ismét megrendezésre került Budapesten az Utazás kiállítás, mely Magyarország első számú turisztikai vására. A kiállításon nem csak turisztikai szervezetek, hanem egy-egy város, sőt ország is képviseltette magát. A színes standok megtekintésén kívül érdekes szakmai programokon is részt vehettünk.

Külön élmény volt számunkra, hogy találkozhattunk egy volt tinódis diákkal is, Csizmadia Gáborral, aki most Ecuadorban egy utazási irodánál dolgozik. Gábor szívesen mesélt nekünk karrierjéről és külföldi tapasztalatairól is.

A 30 turizmus-vendéglátás szakos diáknak a kiállításon túl lehetősége nyílt ellátogatni a Hilton Budapest City ötcsillagos szállodába, ahol a hotel értékesítési kollégái vezettek bennünket körbe.

Megtekinthettük a szálloda éttermét, több konferenciatermet, sőt még a szálloda konditermét is. Külön szeretném megemlíteni az executive lounge termet, mely a törzsvendégeknek van fenntartva.

Fogadóink számos információval szolgáltak a különféle részlegek működéséről, feladatkörökről és karrierlehetőségekről is.

Mindenki számára talán a panoráma volt a leglátványosabb, itt készítettünk több csoportképet is.

Budapesti látogatásunkból nem maradhatott ki a múzeumlátogatás sem. Ezúttal a Nemzeti Múzeum állandó tárlatát tekintettük meg. Bár az idő rövidsége miatt a teljes kiállítást nem volt alkalmunk bejárni, úgy gondolom, hogy a tanulók tapasztalati úton is számos ismeretre tehettek szert, mellyel bővíthették történelmi ismereteiket.

Összegzésként elmondhatom, hogy a szakmai programokban bővelkedő kiránduláson mindenki jól érezte magát, szép élmenyekkel telve értünk haza Sárvárra.

Dugmanits Ádám, Varga Zsófia
szakmai tárgyakat oktató tanárok