« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A bleasure turizmus Nizzában
GTTP Research Award, 2017.

Horváth Beáta Bettina és Horváth Zsófia 11. és 12. évfolyamos, utazás és turizmus fakultációs diákok vagyunk, és az elmúlt héten hat napot töltöttünk a GTTP által szervezett nemzetközi diák-tanár találkozón, a cote d’azuri Nizzában.

A GTTP (Global Travel and Tourism Parnertship) minden évben kiírja pályázatát, amin úgy döntöttünk, mi is elindulunk. Idén a Bleasure turizmus, azaz Üzleti utazók pihenő turizmusa volt a téma. A kutatásunkat természetesen Sárváron végeztük, projektünk címe: Üzleti utazóknak ajánljuk: exkluzív kezelések és masszázsok Sárváron. A magyarországi forduló áprilisban volt Budapesten, amelyen a szakemberekből álló zsűri úgy döntött, mi utazhatunk el a nemzetközi találkozóra, ahol angolul kell majd prezentálnunk kutatásunkat. Ezt idén Nizzában rendezték meg november 24-29 között. Ebben a programban Magyarországon kívül tizenegy ország vesz részt (többek között Brazília, India, Kína, Oroszország, Franciaország, Tanzánia), számos nemzetközi szponzor támogatja.

 

Péntek délután indult a repülőnk Bécsből, röpke másfél óra alatt ott is voltunk a napsütéses Nizzában. Most repültünk először, szóval már ez is nagyszerű élmény volt számunkra. A Dél-Franciaországban töltött időnket a pleasure-rel kezdtük, azaz számos kellemes programban vehettünk részt. Szombaton kincskeresős versenyt találtak ki nekünk a szervezők, ahol természetesen különböző országokból érkező diákok alkottak egy-egy csapatot. Már itt az elején érdekes volt beszélgetni más kultúrával, szokásokkal rendelkező diákokkal a világ minden tájáról. Vasárnap közösen elbuszoztunk a fényűző Monacóba. A törpeállamot egy hosszú sétán fedeztük fel. Ellátogattunk az óceánok élővilágát bemutató Óceonográfiai Múzeumba, majd egy régi autókból álló gyűjteményt is volt alkalmunk megnézni. A következő két napon elérkezett számunkra a business rész, azaz a prezentációk bemutatásának ideje. Hétfőn mi voltunk a második előadók, és kezdeti izgalmaink ellenére úgy éreztük, a prezentációnk tetszett a hallgatóságnak. Meglepő, de egyben tanulságos is volt látni és angolul hallani ugyanazt a témát más-más aspektusból, más-más kiejtéssel. Az előadások végén mindig maradt idő a kérdésekre, amelyeket kisebb-nagyobb nehézségek mellett mindenkinek sikerült megválaszolnia. A prezentációk szünetében zajló beszélgetések, gratulációk következtében a találkozó végére egy kellemes baráti társaság alakult ki belőlünk.

Nagyon jól éreztük magunkat Nizzában, ahol az élmények mellett, természetesen nagyon sok tapasztalati tudással lettünk gazdagabbak. Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a nemzetközi cégek támogatását, valamint Vígh Viktor tanár úrnak a felkészítést és a segítséget. Nélküle és a családunk nélkül nem biztos, hogy sikerült volna.

Horváth Beáta Bettina és Horváth Zsófia
11.C és 12.A osztályos tanulók

 

 

Sárvári díjátadó és főpróba