« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Hat éve a dobogón!
A SIKER KULCSA közgazdasági verseny

Monostori Bence, Major Adrienn, Schimmer Dániel 11.B osztályos tanulók

Szabó Márton, Keszei Mihály, Smidéliusz Szandra 11.A osztályos tanulók

Monostori Bence, Major Adrienn, Schimmer Dániel 11.B osztályos tanulók

Keszei Mihály, Smidéliusz Szandra, Szabó Márton 11.A osztályos tanulók

A zalaegerszegi BGF Gazdálkodási kara 2015. november 25-én, immár hatodik alkalommal rendezte meg a Siker kulcsa - Kóstolj bele a közgazdász szakmába! elnevezésű országos középiskolai versenyt. A Tinódi Sebestyén Gimnázium eddig minden évben indult ezen a csapatversenyen, ahol minden alkalommal dobogós helyen végeztünk.

Az idei versenyen két csapattal indultunk a 11. évfolyamból. Beugró feladatként egy prezentációt kellett készítenie a diákoknak, amelyben a közgazdász szakmát mutatták be. A versenyen 32 csapat vett részt, amelyeket tökéletes logisztikával - végül is ezt tanítják itt - mozgattak a szervezők. Öt-hat csapatcsoport mozgott egyszerre egy épületben, ahol körforgásszerűen sokféle feladatot kellett megoldani. A feladatok között volt közgazdaságtani matematika, informatika, logisztika, szituációs játék, diagramelemzés, motivációs levél írása idegen nyelven és a már említett prezentáció. A verseny jellegéből fakadóan a két csapatunk egymástól elkülönítve, több órán keresztül dolgozott a feladatokon. Ebédkor találkoztunk újra, ahol elmondták, nagyon jól érezték magukat! Az eredményhirdetésre megint összegyűlt mind a 32 csapat. Nagy volt az izgalom! Természetesen hátulról kezdték a helyezések felsorolását. Az egyik csapatunk (Smidéliusz Szandra, Keszei Mihály, Szabó Márton) a mezőny első harmadában végzett, míg a másik (Major Adrienn, Schimmer Dániel, Monostori Bence) megszerezte a második helyezést!

Erre a versenyre nagyon nehéz készülni! Ha egy marketinges kifejezéssel élhetek, azt mondanám: turbulensek a körülmények! Ez alatt azt értem, hogy állandóan változnak a feladattípusok, közben növekszik a résztvevő iskolák és csapatok száma. Így, ennek tükrében még kiemelkedőbb az a teljesítmény, amit diákjaink évről-évre produkálnak! Külön kiemelném a nagyvonalú díjazást is. A szponzoroknak hála senki sem megy el üres kézzel a versenyről, a dobogón végzett diákjaink pedig a több apróság mellett fejenként egy 500 gigabyte-os külső winchesterrel lettek gazdagabbak! Gratulálok mindkét résztvevő csapatnak a kiváló teljesítményért!

2015. december 5.

Vígh Viktor
biológia-földrajz szakos tanár