« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

Kedves Diákok!

Iskolánkban a tanulási folyamat irányításához, a kapcsolattartáshoz a Google G Suite for Education szolgáltatást használjuk. Ennek a Google Tanterem modulja lehetővé teszi a tanároknak, hogy meghatározzák a tananyagot, támogassák az önálló munkát segédanyagok biztosításával (pl. vázlat, prezentáció, linkgyűjtemény), kijelöljék a tanulók számára az egyéni feldolgozásra váró feladatokat, ellenőrizni, értékelni tudják az elvégzett munkát.

Tantárgyanként az adott szaktanárok adják meg a tájékoztatást a tanulmányi előrehaladás ellenőrzésének rendjéről, a rendszeres beszámoltatásnak, értékelésnek alkalmazandó formáiról, gyakoriságáról, de felhívom mindenki figyelmét arra, hogy az évfolyamra meghatározott tanulmányi követelményeket, a továbbhaladás feltételeit teljesíteni kell.

Javaslom, hogy jól végiggondolt napirend szerint szervezzétek az otthoni munkát, fogadjátok meg tanáraitok útmutatását! A pedagógusok felelősségteljesen látják el feladatukat, a lehetőségeket maximálisan kihasználva segítik a tanulást. Bármely felmerülő kérdés esetén 8-tól 14 óráig a tanulók rendelkezésére állnak.

Az intézmény honlapján továbbra is tájékoztatjuk a szülőket a mindenkit érintő hírekről, eseményekről. Egyéni kérések, problémák esetén e-mail-ben vesszük fel a kapcsolatot a törvényes képviselővel.

Kívánom, hogy mindnyájan sikeresen tudjunk alkalmazkodni a váratlanul kialakult rendkívüli helyzethez, és bízom abban, hogy mielőbb, nemcsak a digitális térben, hanem újra az iskolában, a tantermekben is találkozhatunk!

2020. március 17.

Hevér Mihályné
igazgató

 

 

 


 

Kedves Tinódisok!

Már biztosan hallottátok az alábbi tájékoztatóban szereplő híreket. A nevelőtestület hozzálátott a rendkívüli helyzetben felmerülő feladatok megoldásához, ne aggódjatok, csak egy kis türelmet kérünk! Hétfőn és kedden értekezleteken átgondoljuk a lehetőségeket, szerdán a Kréta rendszeren keresztül értesítünk mindenkit, hogy mit jelent nálunk a „tantermen kívüli, digitális munkarend”, hogyan, milyen módszerekkel tudjuk távoktatás során közös erővel feldolgozni a tananyagot, megfelelni az elvárásoknak. Addig ismételjetek, pótoljátok hiányosságaitokat, rendszerezzétek ismereteiteket!

Nagy odafigyelésre, önfegyelemre, az idővel való gondos gazdálkodásra lesz szükség, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!

Segítsük egymást, mindenki vigyázzon magára, a szeretteire, barátaira!

Hevér Mihályné
igazgató

2020. március 14.

 

 


Tájékoztató

 

Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

EMMI 2020. 03. 14. - 17:52

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány "A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben" című 1102/2020. számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét. A megváltozott körülményekhez az iskoláknak és a pedagógusoknak is alkalmazkodniuk kell.

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, oly módon, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket!

Annak érdekében, hogy a pedagógusok és a tanulók a lehető legkönnyebben tudjanak áttérni az új munkarendre, az oktatásért felelős miniszter módszertani ajánlást tesz közzé.

A köznevelési intézmények épületei nem kerülnek bezárásra. Az intézményvezető és az új munkarend megszervezése érdekében helyben ellátandó feladattal megbízottak továbbra is ott végzik tevékenységüket.

Abban az esetben, ha a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet huzamosabban fennmarad, az érettségi vizsgákkal kapcsolatban további részletes tájékoztatást adunk ki. Jelenleg úgy véljük, az erre történő felkészítés ebben a munkarendben is eredményes lehet és a vizsgák megszervezése is megoldható.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma