« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tinódi-sítábor
(Sízni, síelni… síezni)

Iskolánk 2011. februárjában is megszervezte két turnusban azt az ötnapos bulit, amit sítábornak nevezünk. Kaiserau és Admont fenséges csúcsai, a csúszós hegyoldalak és a remek társaság gondoskodott idén is a pazar hangulatról.

Az 1. turnus február 27–én, a 2. turnus március 3-án fészkelhette be magát a Kaiserau-kastélyba, több órás utazás után, busszal átszelve Ausztriát. Tanárok és tanulók egyaránt minden reggel, teljes felszerelésben kivonultak a közelben fekvő sípályára, hogy élvezzék a havon való gyors siklást, vagy hogy épp essenek-keljenek, utóbbi inkább a kezdő síelőkre volt jellemző. Néhány karambol után azonban ők is bátran elhagyhatták a zöld pályát.

A megfelelő síoktatásról iskolánk testnevelői gondoskodtak:

  • a kezdőket Kertész Csilla és Horváthné Tischler Noémi tanárnők
  • a középhaladó diákokat Németh Henriette tanárnő
  • a haladókat pedig Haraszti Zsolt tanár úr oktatta.

A konyhában  szolgáltatták a galeri számára a tápanyag-utánpótlást napi háromszori étkezés formájában.

A szórakozás azonban nem merült ki a sízés örömeiben… Közös tanár-diák programként a Tinódi népe ellátogatott Admont városkájába, a helyi bencés templomot és múzeumot meglátogatván kultúrálódtak. Egy este pedig az étkezőben tartott vetélkedőn a tanár-zsűri előtt megmérettetett a nebulók ötletessége és humora.

Az utazás végén, mintegy álomból felébredve döbbentek rá a deákok és tanítóik is, hogy elfáradtak, és hogy újfent bele kell vetniük magukat az iskola hétköznapjaiba, viszont egy kellemes élménnyel gazdagabban.

Gergely Zsombor
9.A osztályos tanuló