« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Életmódtábor - Szentgotthárd

„Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás…”

Kis csapatunkkal Szentgotthárdra indultunk 2012. június 18-án hétfőn reggel fél 8-kor autóbusszal. Szentgotthárdra érve nagy lelkesedéssel fogadtak bennünket. Kis pihenés és csomagjaink elhelyezése után nekiláttunk felállítani a sátrainkat kisebb-nagyobb sikerrel. Ezután elsétáltunk a Lipa Hotel éttermébe, ahol bevártuk a szlovén diákokat, és nekiláttunk az ebédnek. Délután állapotfelmérés következett, amely magába foglalta a testtömeg- és magasság mérését, vérnyomásmérést, s kisebb csoportokra osztva fizikai állapotunkat is felmérték. Szabadidőt kapva ki-ki elment fagyizni, gyalogosan vagy kerékpárra ülve nyakába vette a várost. Vacsorát az iskola tanéttermében kaptunk. Este mindenki elfoglalta sátrát.

Második nap kicsit fáradtan ébredtünk. Reggeliztünk, majd a tornacsarnokban sportolók beszámolóját hallgattuk meg. A körmendi kosárlabda csapat két játékosa bemutatót tartott, melybe bevonták a táborozókat. Délután pedig ügyességi feladatokat oldottunk meg csoportokban.

Szerdán megismerkedhettünk különböző táncstílusokkal, mint például a magyar néptánc és hastánc. Utána pszichiáterrel a „Zene hangulatának kifejezése rajzzal” című terápiás csoportfoglalkozáson vettünk részt, majd Zumba Fitness edzésen mutattuk meg, mit tudunk. Délután két program közül lehetett választani. Az egyik Szombathelyen női labdarúgó meccs, a másik pedig fürdőzés a szentgotthárdi Termálparkban, ahol lehetett egyet lazítani a nagy hőségben.

Negyedik nap hosszú sétának néztünk elé. Reggeli után 10 km-es út várt ránk Szentgotthárdtól egészen Orfaluig, a Szlovén Tájházig. A kimerítő séta után megvendégeltek bennünket hideg ebéddel. Majd meghallgattuk a Tájház és az előtte álló Kis Triglav történetét, megkerestük az „Élet Forrását”. Hazafelé már kisbusszal mentünk, mindenki fáradt volt. Az utolsó estét grillezéssel zártuk az iskola udvarán.

Utolsó nap feladatunk az volt, hogy a sátrakat lebontsuk és az iskola udvarát rendbe tegyük. Összerendezés után Bedics Sándor igazgató úr mondott összefoglalót az elmúlt hét eseményeiről, s így búcsúzott el tőlünk: „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás…”. A pénteki napot közös ebéd zárta le.

Úgy gondolom, és ezt mondhatom mindenki nevében, hogy változatos élmények értek bennünket ebben az öt napban, de mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük, hogy elmehettünk az életmódtáborba, s reméljük, még lesz lehetőségünk a SI-HU pályázat keretében valamilyen programon részt venni.

Kozma Amanda
13.IP osztályos tanuló