« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Ottlik nyomában

„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni,
nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.”

(Ottlik Géza: Iskola a határon)

A díjazottak

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár által meghirdetett Könyvhódító olvasásnépszerűsítő játék a 2013-ban 100 éve született Ottlik Géza nyomában járt.

Az idei programsorozat sem maradhatott tinódis diákok nélkül. A 12.B osztály három lelkes tanulója nevezett a vetélkedésbe: Kopácsi Evelin, Horváth Dorottya és Németh László.

A játék formája egy kicsit átalakult az előző évihez képest. Most nem csapatokban, hanem egyénileg kapták a feladatokat a diákok. Elsőként egy Ottlik korához, műveihez kapcsolódó játékos feladatsort kellett kitölteni. Majd három novellával kellett közelebbről megismerkedni, és az egyikről, amely a szívükhöz legközelebb állt, egy kis esszét írni. A novellák a Minden megvan című novelláskötet darabjai. Végül pedig a Hajnali háztetők című filmet néztük meg közösen, amely Ottlik Géza egyik műve alapján készült, majd a vetítés után Dr. Bokányi Péter irodalomtörténésszel beszélgettünk.

A záró program egy kőszegi kirándulás lett volna Ottlik Géza egykori iskolájába, mely az Iskola a határon című nagysikerű regényének helyszíne is egyben. Ez sajnos technikai okok miatt nem valósult meg, így a 3 diák itt, a Tinódi Gimnáziumban vehette át a jutalomkönyveket és a fejenként 4 pizzára szóló ajándékutalványt a játék kitalálóitól és szervezőitől, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár igazgatónőjétől és kolléganőjétől. Pallósiné Toldi Márta igazgatónő gratulált a 3 diáknak, és azt is megtudtuk tőle, hogy egy szombathelyi diákon kívül a mi három tinódis diákunk volt a legkitartóbb a versenyben, mivel ők minden fordulót végigcsináltak.

Gratulálunk!

Szijártóné Lepsényi Ildikó
könyvtáros-tanár