« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Találkozó

DÍJAZOTTAK

 

VERS KATEGÓRIA

Arany oklevél

Ittzés Ambrus, Budapest

Ezüst oklevél

Endrey-Nagy Ágoston, Zámoly

Imre Ábris, Budapest

Bronz oklevél

Bánki Benjámin, Pogány

Ittzés Klára, Pécel

Kalocsai Benjámin, Fertőd

Péter Blanka, Csíkmadaras, Románia

Rékai Anett, Budapest

Weeber Luca, Borbála, Gencsapáti

Dicséret

Fejér Johanna, Budapest

Foltányi Emese, Győrújbarát

Kovács Tamara, Budapest

Török Ábel, Kecskemét

Zöldi Meliton, Monor

Sárvár Város Díja

Weeber Luca, Borbála, Gencsapáti

Pályázók díja

Endrey-Nagy Ágoston, Zámoly

 

PRÓZA KATEGÓRIA

Arany oklevél

Raffay Sára, Pécs

Török Ábel, Kecskemét

Ezüst oklevél

Kis Marcell,  Mezőkövesd

Bronz oklevél

Ittzés Ambrus, Budapest

Kellerwessel Klaus, Kecskemét

Móra Menta, Budapest

Oláh Péter, Őrbottyán

Dicséret

Bíró Zsombor Aurél, Budapest

Kovács Hanga, Várpalota

Pályázók díja

Cseresnyés Dorottya Mária, Szentendre

 

TANULMÁNY KATEGÓRIA

Arany oklevél

Kellerwessel Klaus, Kecskemét

Ezüst oklevél

Palotai-Kóbor Zalán, Celldömölk

Bronz oklevél

Szász Tímea-Orsolya, Sepsiszentgyörgy, Románia

Dicséret

Kecskés Dávid, Topolya, Szerbia

 

Közlemény: Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata és a sárvári Tinódi Gimnázium idén is meghirdette a Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák diákjai számára irodalmi pályázatát vers-, próza és tanulmány kategóriákban. Magyarország valamennyi középiskolájába és a szomszédos országok magyar tannyelvű iskoláiba egyaránt igyekeztek eljuttatni a pályázati felhívást, és a sajtó segítségét is igénybe vették annak közzétételéhez. Neves írókból, irodalomtörténészekből álló előzsűri válogatta ki a beérkezett mintegy 240 pályázatból az ötvenkilenc legjobb pályaművet. 2018. április 3 - április 6-ig Sárvárott, a Nádasdy Vár termeiben zajlott a műhelymunka, amely során a zsűri tagjai a meghívott diákírókkal, -költőkkel közösen értékelték ki a beküldött írásokat. Április 5-én 17 órai kezdettel rendezték meg a Tinódi Gimnázium Medvegy Antal dísztermében a pályaművekből összeállított irodalmi gálaműsort és a díjkiosztó ünnepséget.

A rendezők által felkért előzsűri és zsűri tagjai voltak: Baán Tibor költő, esszéista, dr. Bertha Zoltán Széchenyi-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, dr. Gere Zsolt irodalomtörténész, egyetemi adjunktus, Jámborné Balog Tünde József Attila-díjas prózaíró, Kemény IstvánJózsef Attila-díjas költő, prózaíró, Kontra Ferenc József Attila- és Márai-díjas prózaíró, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, prózaíró, Papp Márió költő, műfordító és dr. Vörös István József Attila-díjas költő, műfordító, egyetemi oktató.

A rendezvény támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, Sárvár Város Önkormányzata,  a Nemzeti Együttműködési Alap és Budapest, IX. Ferencváros Önkormányzata

 


 

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,
a Sárvári Tinódi Gimnázium és
Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2018. április 3-tól április 6-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 éves középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).

A pályázat benyújtási határideje: 2018. február 15.

A pályázatok beküldhetők:

e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az iroszak@t-online.hu címre. Kérjük, hogy minden mellékletben tüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mail címét,(esetleg telefonszámát), valamint iskolája nevét és címét. Fontos: Ha valaki két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön e-mailben (pl. külön a verseket és külön a prózákat, az ezt tükröző elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérjük,hogysenki ne küldje egy-egy versét vagy novelláját stb. külön-külön mellékletben, hanem kategóriánként egy mellékletbe másolja be pályaműveit.Fontos, hogy minden egyes írás fölött szerepeljen az író neve!)

postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldjea vers, a próza ill. a tanulmány pályázatát. Kérjük, hogy a borítékra írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, (esetleg telefonszámát)és iskolája nevét, címét, e-mail címét.

A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várjuk.

A pályázat nem jeligés.

Apályázatok visszaküldését nem tudjuk vállalni.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2018. március 19-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítunk részükre.

Budapest, 2018. január 2.

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:

 

Mezey Katalin sk.
szervező
Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa