« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Díjazott lett Tendli Noémi festménye
A Szombathelyi Képtárban május 25-ig látható a Vas Megyei Középiskolások Képzőművészeti Kiállítása

Örvénylő szilánkok - Tendli Noémi 11.B osztályos tanuló díjazott festménye

Melankólia - Tendli Noémi 11.B osztályos tanuló festménye

Fenn az égen szálltunk valaha - Major Marcella 9.A osztályos tanuló önarcképe

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kezdeményezésére évről évre megrendezik a Vas Megyei Középiskolások Képzőművészeti Kiállítását.

Idén a Szombathelyi Képtárban kapott otthont a tárlat. 11 középiskolából több mint kétszáz alkotás közül válogathatott a zsűri. A kiállításon végül kb. 60 munka szerepelt.

A május 15-i megnyitón a Tinódi Gimnáziumból Tendli Noémi 11.B osztályos tanuló Örvénylő szilánkok című munkája került a 16 díjazott közé. A kiállításon szerepel még Melankólia című műve, illetve helyet kapott Major Marcella Fenn az égen szálltunk valaha című képe is.

Amikor rajzolunk, festünk, papírcetliket, vásznakat rajzolunk tele, az alkotás ősi vágya lobban a lelkünkben. Az elmélyült pillanatok öröme saját magunk ismeretére, tiszteletére tanít meg. Ezért gratulálok valamennyi diáknak, aki megmutatta hogy milyen gondolatok foglalkoztatják. Noémi és Marcella nyomán remélem, sokakban támad fel az alkotás vágya, hiszen tárlat jövőre is lesz!

Grodvaltné Martos Veronika
szaktanár

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kezdeményezésére évről évre megrendezik a Vas Megyei Középiskolások Képzőművészeti Kiállítását. Idén a Képtárban kapott otthont a tárlat. 11 középiskolából több mint kétszáz alkotás közül válogathatott a zsűri. A kiállításon végül kb 60 munka szerepelt. A Tinódis különítmény Május 15-én megérkezett a megnyitóra, habár az eső és a viharos szél elég ilyesztő volt. A 16 díjazott között ugyanis ott van Tendli Noémi ... című munkája. A kiállításon szerepel másik műve is, illetve helyet kapott Major Marcella önarcképe. Amikor rajzolunk, festünk, papírcetliket, vásznakat rajzolunk tele, az alkotás ősi vágya lobban a lelkünkben. Az elmélyült pillanatok öröme, saját magunk ismeretére, tiszteletére tanít meg. Ezért gratulálok valamennyi diáknak, aki megmutatta hogy milyen gondolatok foglalkoztatják. Noémi és Marcella nyomán remélem sokakban támad fel az alkotás vágya hiszen tárlat jövőre is lesz...

CÍM: Díjazott lett Tendli Noémi festménye ALCÍM: A képtárban Május 25-ig látható a Vas Megyei Középiskolások Képzőművészeti Kiállítása

Fényképek