« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
10.C osztály
Osztályfőnök: Gacs Miklós
Létszám: 30 fő

Bogdán Anna, Csupor Patrik Mihály, Dudás Bálint, Dugovics Gergő, Egyed Fruzsina, Hajas Botond, Hegedűs Bettina, Horváth Erik, Iliás Kristóf, Kálmán Liza, Kertész Adrienn Viktória, Kövér Bence, Kulcsár Kitti, Kupi Boglárka Laura, Máthé Barbara Szilvia, Máthé Szimonetta, Molnár Enikő, Nagy Réka, Németh Bettina, Németh Nóra Friderika, Németh Zsófia Mária, Polgár Patrícia Éva, Redőcs Dalma, Sárosi Klaudia, Somogyi Krisztina, Szabó Áron, Szabó Vivien, Szakos Eszter, Szemes Szimonetta, Tischler Patrik

Jeles: Polgár Patrícia Éva

Tantárgyi dicséretek

Magyar nyelv: Kupi Boglárka Laura
Ének-zene: Németh Nóra Friderika, Somogyi Krisztina

 

 


 

Osztálykirándulás 10.C módra

Nagy vita előzte meg osztálykirándulásunk célpontját. Több lehetőség közül is választhattunk, végül Badacsony mellett döntöttünk.

Pénteken borús reggelre ébredtünk. Kételyek között indultunk útnak a vasútállomásról. Három vonattal jutottunk el a kiszemelt tájegységre. A második átszálláskor rövid városnézésre is sort kerítettünk Tapolcán, majd megérkeztünk úti célunkhoz: Badacsonyba. Megérkezésünk után nekivágtunk megmászni a hegyet. Az osztály egy része már az elején kimerült, de a kitartóbbak osztályfőnökünkkel felértek a csúcsra. A fáradtabbak Kovács Beáta tanárnővel megpihentek és alkalmuk nyílt fényképeket készíteni. A panoráma csodálatos élményt nyújtott mindenki számára. Miután a merészebbek visszatértek a túráról, egy órás pihenőidőt kaptunk, ami alatt megebédeltünk és lehetőségünk nyílt körülnézni a tóparton és a kikötőben. A kirándulás másik felét hajóúttal kezdtük, át Fonyódra. A fél órás út során megcsodálhattuk a Balaton hullámait,  hűsítő vizét és a gyönyörű tájat. Itt közel három órás szabad programot tölthettünk el barátainkkal. Sétáltunk, megnéztük a várost, a strandot, fagyiztunk, beszélgettünk és családtagjainknak vásároltunk kisebb ajándékot.  A visszaút nem volt zökkenőmentes, volt aki nehezen viselte mohóságának következményeit, de végül minden megoldódott és sikeresen partot értünk.

Ezután ismét vonatra szálltunk és hazafele indultunk Sárvárra, ekkor már négy vonat, azaz három átszállás kellett a 92 km-hez. Bár sem a levegő, sem a víz hőfoka nem tette lehetővé a balatoni fürdőzést, tartalmas programokban volt részünk, és remekül éreztük magunkat.

Kulcsár Kitti, Polgár Patrícia
10.C osztályos tanulók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szalonnasütés a Rába parton

Az utolsó tanítási napot idén is az egészséges életre nevelés jegyében töltöttük. Már egy bevált útvonalon vágtunk neki az erdőnek. A korábbi esőzések miatt a talaj egy kissé felázott, így itt-ott kisebb tócsák között vezetett az utunk, de ez az apróság senkinek sem szegte a kedvét. Amint megérkeztünk a helyszínre, ami a Rába folyó kavicshordalékból álló parti részén terült el, látszottak a korábbi áradás nyomai, de az iszapos részeket ügyesen elkerültük. A még nem teljesen kiszáradt gallyakból megfelelő szakértelem segítségével pillanatok alatt fellobbantak a tábortűz lángjai. A szalonnák, sonkák és virslik a parázs felett ízletes falatokká sültek és a megfáradt vándorok jóízűen fogyasztották el a magukkal hozott elemózsiát. A visszaút során megtapasztalhatták a diákok, hogy a magas fűben is lehet kényelmesen közlekedni. A tekintetük is elárulta a szavaik mellett, hogy lelkesen várják az újabb erőpróbát.