« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
10.A osztály
Osztályfőnök: Vígh Viktor
Létszám: 34 fő

Bálint Klaudia, Bánáti Bence László, Bándli Martina, Barkovics Alex Miksa, Bíró Flórián, Bokányi Balázs, Buti Katalin Evelin, Csonka László, Farkas Barbara Julianna, Geiszter Melitta, Gergely Zsombor Iván, Góczán Laura, Gőcze Olivér, Hajas András Gyula, Ható Bálint, Horváth Fanni, Juhász Árpád István, Juhász Martin, Kazmar Tamás, Kovács Bianka, Lengyel Diána, Liszta Ádám, Molnár Tamás, Németh Barnabás, Neszvecskó Dóra, Ódor Bálint, Ódor Dóra, Sélley Péter, Szabó Dávid Imre, Szász Szilveszter, Takács Eszter, Toldi László, Tömböly Regina Nóra, Varga Ágnes

Kitűnő: Kazmar Tamás, Toldi László

Jeles: Bokányi Balázs, Szabó Dávid Imre

Tantárgyi dicséretek

Biológia: Kazmar Tamás
Földrajz: Toldi László
Rajz és vizuális kultúra: Gergely Zsombor Iván, Kazmar Tamás, Toldi László
Ének-zene: Szabó Dávid Imre

 

 


 

Kirándulás a Velencei-tó környékére

2013. május 24-én egy borús napon útnak indultunk, hogy megismerjük a Velencei-tavat és környékét. Első úti célunk Pákozd volt, ahol a Katonai Emlékparkban megtudhattunk nagyon sok hasznos információt az 1848-49-es Pákozdi csatáról. Ezután jött egy túra a Velencei-hegység különleges gránit lepusztulás formáihoz. Itt közelebbről megszemlélhettük a Pákozdi-ingóköveket, köztük a Pandúr-követ. Miután a túra során kellőképen kifáradtunk, úti célunkká Székesfehérvár vált, ahol szabad programra kaptunk lehetőséget. Később elfoglaltuk a szálláshelyünket Velencén, ahol rengeteg szórakozási lehetőség volt, többek között foci és pingpong.

Másnap reggel újra útra keltünk, elmentünk Agárdra. Ott egy 3 órás kenuút során megismerhettük az úszólápokat. Ez a program nagyon izgalmas volt, főleg a túravezetőnknek, aki szerencsétlenségére beleesett a hideg Velencei-tóba. A kenuzás után meglátogattuk a Vörösmarty Emlékházat, majd Pázmándra mentünk, ahol megnéztük a  kvarcit sziklák természetvédelmi területét.  Innen egy 3 órás út során érkeztünk vissza újra Sárvárra.

Nagyon jól éreztük magunkat a kirándulás során. Köszönjük osztályfőnökünknek, Vígh Viktornak és kísérő tanárunknak, Grodvalt Ottónak a kellemes és egyben tartalmas programot!

Bálint Klaudia
10.A osztályos tanuló

 

 

 

További fényképek

 

 

 

 

 

 

 


Az utolsó napunk nagyon kellemesre sikeredett!

Reggel megvásároltuk a wellness-paprikás krumplihoz a hozzávalókat és kisétáltunk a Csónakázó-tóhoz. A feladatok elvállalása kicsit nehezen ment (hagymapucolás, favágás), de aztán 20 perc múlva már rotyogott is a hagyma a kondérban. Míg a kaja főtt, a fiúk fociztak a 45 fokos szaunának nevezhető betonpályán, a lányok meg röpiztek a fák hűs árnyékában. Délre készen lett a kaja, ami ízletesre sikeredett és gyorsan elfogyott. Testben, lélekben edzetten, teli pocakkal sétált mindenki hazafelé péntek délután!