« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Vasi Géniusz 2012-2013

Mikulás napján, december 6-án került megrendezésre a Vasi Géniusz tehetséggondozó verseny idei első fordulója a Nyugat-magyarországi Egyetem Forrásközpontjában.

A Géniusz Nap ez alkalommal szerves részét képezte egy angol tanárok számára meghirdetett módszertani továbbképzésnek. A meghívott előadó az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének idegen nyelvi rektora, Mark Andrews volt, aki bemutató órájának a Teaching Unplugged/Less is More címet adta. Az ’unplugged’ módszer lényege, mint kiderült, hogy kevés technikai eszköz használatával aktuális, helyi érdeklődésre számot tartó témákról folytassanak kötetlen beszélgetést a diákok kis csoportokat alkotva.

Felolvastuk és megvitattuk Benjamin Zephaniah jamaikai költő a karácsonyi pulykák védelmében írt versét, majd a sport téma került szóba, mint pl. a szombathelyi Hatos Gábor olimpiai bronzérmének története és az Angliában focizó Gera Zoltán pályafutása és angol tudása. A délután vidám, karácsonyi hangulatban telt el. Mark hatalmas energiával irányította a jelen lévő mintegy 10 általános és középiskolás csapatot. A Tinódi Gimnáziumot az öt fős Skillesek csapata képviselte Csejtei Zsófia, Kasza Patrícia, Hajas Bálint, Hajba István és Németh Adalbert részvételével. Sajnos, nem maradt idő a projektek bemutatására, így nem kerülhetett sor a Berci által készített ’Angliai utazás’ c. filmre és az ehhez kapcsolódó élménybeszámolóra. Vigasztalta azonban a csapatot az (alkoholos) szaloncukor, amit ajándékba kaptunk.

A következő Géniusz Nap a tervek szerint februárban lesz, amikor a következő témát fogjuk boncolgatni: Is it difficult to recognise talents? azaz Nehéz-e felismerni a tehetséget?

Kovács Beáta és a Skillesek csapata

 

Kattintson a galéria megjelenítéséhez