« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Halloween ünnepén

 

Az őszi szünet előtti héten két osztállyal, a 11.D-vel és a 12.A-val megemlékeztünk az angolszász kultúra egyik legnépszerűbb ünnepéről, a Halloween-ről. Mint az köztudott, az angol és amerikai gyerekek ilyenkor jelmezbe bújnak, hogy elűzzék a gonosz szellemeket a szomszédok háza tájáról.

A diákok idén is több kisebb feladatot kaptak. Először egy ügyességi játékban vehettek részt, amelyben két kisebb körben a szalmakalapot kellett egymásnak úgy átadni, hogy kézzel nem érinthették meg. Az a csapat győzött, ahol először visszaért a kalap az eredeti tulajdonoshoz. Majd a „Ki mit tud Halloweenről?” következett, amit az idén különleges módon, digitális szavazás formájában próbálhattak ki a diákok. Nagy sikert aratott a ’nyomkodós’ teszt. A hangulat további fokozása érdekében az óra legizgalmasabb része következett, amikor a két csapatnak saját madárijesztőt kellett felöltöztetni a rendelkezésre álló ruhadarabokat felhasználva, váltóverseny formájában. Végül az órára a töklámpás (jack o’lantern) elkészítése tette fel a koronát.

Remélem, a diákok idén is élvezték a rendhagyó angol órát, ahová ezúttal Vámpírként érkeztem. (Azért nem volt olyan félelmetes a vérszívó, mert még saját készítésű sütit is hozott a "szellemes" lufikkal díszített terembe.)

Györgyiné Kőrösmezei Ágnes
szaktanár

 

Halloween