« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Kínától Monacóig
We love travelling

Györgyiné Kőrösmezei Ágnes

Kovács Beáta és Szijártóné Lepsényi Ildikó

Szijártóné Lepsényi Ildikó és Kovács Beáta

Vígh Viktor

Vígh Viktor és Grodvaltné Martos Veronika

2012. december 17-én gimnáziumunk dísztermében  immár második alkalommal rendeztük meg a „Bejártuk a világot” című képes élménybeszámolót. Először Györgyiné Kőrösmezei Ágnes osztotta meg az érdeklődőkkel a 2011. nyarán Kínában átélt csodálatos élményeit.

Megtudtuk, hogy férjét kísérte egy üzleti útra, és – bár fél a repüléstől – mégis belevágott a több mint 12 órás repülőútba (9 óra Peking + 3 óra Xiamen). Nagyon vidám és barátságos kínai emberekkel találkoztak  a 10 nap alatt. Megismerkedtek egy fejlődő dél-kínai tengeri várossal, kipróbáltak különböző tengeri herkentyűkből készült ételeket, amelyeket sokszor a helyiek maguk sem tudtak megmagyarázni, hogy valójában mi az. A leghíresebb nevezetességeket egy csupa kínaiakból álló csoporthoz csatlakozva, kínai-angol tolmács segítségével tekinthették meg, és babonák sorát élhették át. Sétáltak a Tienanmen téren és a Tiltott városban, megmászták a Kínai Nagyfal egy részét, ahol amerikaiaknak nézték őket, és fényképezkedtek velük a helyiek. Autentikus kínai piacon pekingi kacsát ebédeltek, és Tianjin városában a kínai kézművesek példátlan munkáit csodálhatták meg. Ági mindenkinek ajánlja, hogy egyszer látogathasson el ebbe a fantasztikus országba. Mindenesetre az ő bakancslistájáról már teljesülhetett egy álom.

Kovács Beáta és Szijártóné Lepsényi Ildikó Bridgwaterben tett kirándulásukról  meséltek. Érdekes adatokat hallhattunk az angol kisváros történelméről, lakosságáról, nevezetességeiről. A kiránduló diákokat fogadta és megvendégelte a polgármester, sőt még azt is megengedte, hogy felpróbálják ünnepi öltözékét. Arra is volt lehetőség, hogy ellátogassanak a helyi főiskolára, és megismerkedhessenek sokszínű képzési lehetőségeivel, valamint részt vegyenek egy médiaórán. Különleges élményt jelentett számukra a helyi vásár forgataga is.

Vígh Viktor és Grodvaltné Martos Veronika az Utazás és turizmus tantárgyhoz kapcsolódó sikereikről meséltek. A GTTP Research Award 2011. évi magyarországi versenyének megnyerésével Lónai Dorina és Fülöp Csilla utazhatott a tanárnővel Monacóba. Idén szintén tinódis diákok győztek. Ezúttal Gyuricza Vivien és Károlyi Bettina repülhetett Monte Carlóba Vígh Viktor tanár úrral. A városnézésen, szórakozáson kívül a világ minden tájáról érkező csapatok bemutatták angol nyelvű prezentációjukat, és megismerkedhettek egymás kultúrájával, barátságok szövődhettek. Az utazást lezáró díszvacsora is fontos szerepet töltött be, mivel itt nyílt lehetőség arra, hogy a szponzorok kicsit közelebbről is kapcsolatba kerülhessenek a résztvevőkkel.

Csodálatos képeket láthattunk mind a négy utazásról, segítségükkel mi is részesei lehettünk kollégáink élményeinek. Köszönet érte.

 

Némethné Rádl Krisztina

angoltanár